fransk sellerisalat
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater, småretter
.
selleri og sennep i godt selskab
Denne franske bistroret er lige så enkel som den er lækker. Jeg bruger sellerien rå, men du kan også overhælde den revne selleri med kogende vand og derefter med iskoldt vand.
.
fransk sellerisalat
1/2 lille selleri
citronsaft
ca. 1/2 dl hjemmelavet eller økologisk mayo
evt. 3-4 spsk plantefløde eller anden fløde
dijonsennep
1 bdt persille
Riv sellerien groft og vend den straks lidt citronsaft i (du kan også lægge den revne selleri i kogende vand et par sekunder – men det er ikke nødvendigt).
Rør evt. mayoen med lidt fløde og smag den til med sennep, citronsaft samt salt og peber. Hak persillen og vend den i mayonnaisen sammen med den revne selleri.
Sellerisalaten er fin som frokostret, men den kan også serveres som tilbehør til en hovedret.
Denne glæder jeg mig vild til at lave igen 🙂
Knus Wanda
Godt at høre, Wanda.
Kh Kirsten
Sellerisalat kan fint serveres som en lille velkomsthapser på en lille toast eller i en smørtyv.
Tak til dig Kirsten for dine mange gode opskrifter🙂
Kære Solvejg,
Mange tak for din hilsen. Og selv tak. Det er en fornøjelse!
Og ja, det lyder som rigtig lækre måder at nyde den skønne franske sellerisalat på. Det er altid dejligt med nye ideer. Tusind tak!
Kh Kirsten
Fransk selleri salat har jeg lavet i mange år , ikke med din ide med mayo m.m den er særdeles lækker frisk citronen giver det et pift… tak Kirsten at du tager den frem igen; hvis opskriften er ny er det en klassiker i din ånd.
Stor tak med ideerne på de velsmagende sunde påskedage .
God påske
Mvh. Jetta Majmon
Kære Jetta,
Sellerisalaten er ikke ny, men selleritataren er. Jeg håber, du vil synes om den.
Selv tak – og rigtig glædelig påske til dig.
Kh Kirsten