fennikel m. spicy quinoafyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
fennikel m. spicy quinoafyld
husk beskyttelseshandsker
I denne ret er anvendt en af de rigtig stærke chilifrugter, nemlig en habanero. Der findes forskellige habanero med forskellige styrker, men dem jeg købte med hjem fra markedet i London, er helt oppe at ringe på styrkeskalaen. Faktisk er de så stærke, at mine hænder brænder 2 dage efter, at jeg har hakket de små bæster. Så husk handskerne, hvis du er til det stærke!
Det er naturligvis muligt at vælge mildere chili – eller helt udelade chili i fyldet. Tilsæt i så fald 1 spsk tørret merian eller oregano til quinoafyldet.
quinoa – proteinrigt frø
Som fyld i de halve fennikel har jeg brugt de små lækre quinoafrø fra Sydamarika.
Læs mere om quinoa her.
fennikel med spicy quinoafyld
75 g quinoa, gerne sort eller rød
2 fennikel (ca. 700 g)
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
ca. 1/2 1 habanerochili (kan udelades)
1 spsk olivenolie
100 g fetaost
50 g valnødder
Skyl quinoaen godt og kog den i 1 1/2 dl letsaltet vand 15 minutter. Afdryp frøene, hvis der er vand tilovers.
Skær fennikelknoldene igennem på langs. Skær forsigtigt bladskederne ud, så der kun er det yderste – eller de to yderste lag – tilbage. Skær det udtagne i små terninger. Gem evt. grønt fra toppen.
Hak løg og hvidløg og svits dem gyldne i olien.
Bland den hakkede fennikel i quinoaen sammen med de to slags løg. Smulder fetaosten i blandingen. Hak valnødderne og rør dem i. Smag godt til med salt.
Top fyldet op i de fire halve fennikel. Pres fyldet godt sammen og læg de fyldte fennikel i et lavt ovnfast fad. Dryp med olivenolie og hæld lidt kogende vand i bunden af fadet. Hvis der er fyld tilovers, så servér det til separat.
Bag de fyldte fennikel i en 170 grader varm ovn ca. 30 minutter.
Drys de bagte fennikel med lidt fennikelgrønt og måske en smule hakket chili.
Servér fx en romescosovs (udelad det stærke i sovsen) til de bagte fennikel – og et godt stykke brød.
tip
Du kan koge dobbelt mængde quinoa og lave en quinoasalat næste dag.