cremet ærtesuppe m. mynteolie
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
cremet ærtesuppe m. mynteolie
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
250 g ærtebælge
ca. 8 dl grøntsagsbouillon
2 modne avocadoer
2-4 spsk citronsaft
1-2 dl sojafløde
evt. lidt tørret chili
4 radiser
ærteskud (kan udelades)
mynteolie:
4 spsk fintsnittet mynte
4 spsk olivenolie
Bælg ærterne.
Bring bouillonen i kog og hæld den over ærterne. Lad bouillonen afkøle.
Hæld bouillon og ærter i blenderen. Del avocadoerne og kom kødet i blenderen sammen med et par spsk citronsaft.
Blend suppen til den er helt glat. Tilsæt sojafløde og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Smag til med salt, peber, evt. chiliflager og citronsaft. Sæt suppen i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Rør mynten med olien og et par spsk vand.
Tag suppen ud fra køleskabet i god tid, så den ikke er iskold ved serveringen.
Servér suppen portionsvis med mynteolien og drys med skiver af radiser, lidt ærter og ærteskud.
tip
Hvis du vil have suppen helt rå, så undlad af hælde den kogende bouillon over ærterne. Blend i givet suppen med kold bouillon, ærter og avocado.
Hvis du vil servere suppen varm, så varm den kun op til lige under kogepunktet. Avocado smager bittert, hvis den koges.
vegetaropskrift, vegetarret, veganerret, veganeropskrift, kødfri ret