spidskålssalat med tranebær, nødder og kapersvinaigrette
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
spidskålssalat med tranebær, nødder og kapersvinaigrette
1 lille spidskål
50 g hasselnødder
1 dl tørrede tranebær (kan erstattes af rosiner, aroniabær eller blåbær)
1 bdt persille (i foråret evt. spæde skvalderkålsblade)
kapersvinaigrette:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
2 spsk hakkede kapers
1 spsk fintreven skalotteløg
Snit spidskålen papirtyndt.
Skær nødderne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Bland kål, nødder og tranebær med hakket persille.
Rør en dressing af olie, citronsaft, kapers, løg og et par spsk vand. Smag godt til med salt og peber og evt. et nip sukker. Hæld dressingen over salaten og vend rundt.