broccolipesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
broccolipesto
200 g broccoli
50 g græskarkerner
4 fed hvidløg
½ dl vand
½ dl olivenolie
1 økologisk citron
evt. 80 g parmesanost (kan udelades)
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Læg kålen i kogende vand 2 minutter og afdryp den.
Findel græskarkernerne i køkkenmaskinen. Rist dem evt. først.
Tilsæt broccoli, hvidløg, vand og et lille drys salt.
Purér blandingen til den er ensartet.
Kom pestoen over i en skål og tilsæt den mængde olie, du finder passende.
Smag til med fintreven skal af citronen og et par skefulde -saft.
Tilsæt evt. fintreven parmesanost og smag til igen med salt, peber og citron.
tip
Du kan bruge mandler, hasselnødder, valnødder, pistacienødder eller pinjekerner i stedet for græskarkerner.
Hvis du bruger valnødder, så vælg også valnøddeolie.
Hvis du vil undgå olie, så blend broccolien udelukkende med kogevand.