artiskokker med kantarelstuvning
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
artiskokker med kantarelstuvning
__________________________________________________________________________________________________
4 store artiskokker
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
200 g kantareller
2 spsk rapsolie
2 dl fløde eller soja quisine
1 spsk hakket, frisk timian
citronsaft
Skær stilkene af artiskokkerne og sæt dem i en stor gryde med vand, der går godt op omkring artiskokkerne.
Kog artiskokkerne under låg 20-35 minutter afhængig af størrelsen.
Prøv om du kan hive et blad af en af artiskokkerne efter 20 minutter. Når bladet nemt går af, er artiskokkerne færdige.
Afdryp dem med hovedet nedad.
Lav stuvningen, mens artiskokkerne koger.
Hak løg og hvidløg. Skær de største kantareller i kvarte.
Svits løg og hvidløg, til løgene er klare. Tilsæt kantarellerne og svits endnu et par minutter.
Hæld fløden ved (kan evt. helt undværes) sammen med timian og 2-3 spsk citronsaft. Kog fløden lidt ind og smag til med salt, peber og måske et nip sukker.
Servér stuvningen til artiskokkerne separat.
tip
Du kan bruge mange slags dip til artiskokker, fx en almindelig olie-eddikedressing med presset hvidløg og krydderurter, mayonnaise smagt til med sennep og citronsaft – også det delikate valnødde-peberfrugtdip, muhammarah er fint til artiskokkerne.