burger med falafler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
burger med falafler
Der er ingen ende på fyld til burgere. Prøv fx med de små “kugler”, falafler. Du kan oven i købet købe dem frosne i en udmærket kvalitet (Nutana). Men du kan også selv lave dem, se opskriften i min bog “det kærlige køkken – grøn mad til en sårbar planet”.
Du kan smøre burgeren med mayonnaise smagt til med sennep, bønnepuré, pesto etc. En anden mulighed er:
burgersmør med mandler
Sæt 2 dl yoghurt eller sojayoghurt til afdrypning i et kaffefilter og rør 2 spsk hakkede mandler i sammen med 3 spsk hakkede, soltørrede tomater i olie og en lille håndfuld basilikumblade. Smag til med salt og peber.
Smør burgeren med mandelsmørret. Skær 2-3 falafler igennem og læg dem på bunden. Drys med et par tynde løgskiver og skiver af syltet agurk. Læg et salatblad øverst og læg “låget” på.