braisserede babyartiskokker
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
braisserede babyartiskokker
8-12 små babyartiskokker
citronsaft
4 spk olivenolie
6 fed hvidløg
1 tsk tørret knust rosmarin
1 tsk tørret knust basilikum
1 tsk tørret knust mynte
1 ½ dl hvidvin eller tilsvarende mængde hyldeblomstsaft + vand
Fjern de yderste blade fra artiskokkerne. Skær stænglerne i passende længde og skræl dem. Skær artiskokkerne i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Gnid dem straks med citronsaft.
Varm olien op og svits artiskokkerne og hvidløgene 3-4 minutter. Tilsæt 3 spsk citronsaft, krydderurter og hvidvin eller ½ hyldeblomstsaft og ½ vand.
Drys med lidt salt og peber og lad artiskokkerne simre under låg 7-8 minutter.
Servér artiskokkerne portionsvis – enten varme eller afkølede.