wraps – frokostruller med fyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, pålæg
.
wraps til kebab eller andet lækkert fyld
Disse wraps er virkelig nemme at lave, og de kan anvendes på mange måder. De kan rulles eller foldes sammen med fyld til döner kebab, eller de kan rulles sammen med hummus, grillede svampe og/eller auberginer, mosede frikadeller, salatblade, tomater etc.
.
glem ikke de sunde spirer!
Jeg kan varmt anbefale at dyrke spirer. Det er små kraftværker af næringsstoffer, og de passer perfekt til disse wraps – eller de kan kommes i salater og burgere.
Hos Friske Spirer kan du købe sunde økologiske frø – og en smuk og funktionel spirebeholder. Spirer kan dyrkes overalt. Her behøver man hverken en have eller vindueskarm. De små fine væsener gror i et syltetøjsglas, et lag vat eller i den smukke nye spireperle fra Friske Spirer. Og børnene elsker at følge væksten dag for dag.
.
wraps
(8-10 stk.)
1/2 tsk gær
2 dl lunkent vand
1 tsk salt
1/2 tsk rørsukker
50 g grahamsmel
ca. 175 g hvedemel
1 spsk olivenolie
kokosolie til stegning
.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt og sukker. Tilsæt grahamsmelet og rør så meget hvedemel i, at dejen kan æltes.
Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål og vend den i 1 spsk olie. Lad dejen hæve en times tid.
Ælt dejen igennem igen og del den i 8-10 stykker. Tril dem til kugler og lad dem hæve endnu en times tid.
Rul dejen meget tyndt ud til pandekager med en diameter på 18-20 centimeter (du kan også lave færre og større, hvis du foretrækker det).
Steg wraps’ene gyldne på begge sider på en pande i godt varm olie. Læg dem under et fugtigt viskestykke, efterhånden som de bliver bagt. Så forbliver de bløde.
Du kan servere wraps’ene med fyld straks, eller du kan fryse dem ned og tage dem frem, efterhånden som du får brug for dem. Med fyld er de fine som “madpakker”, ikke mindst til børnene.
.
Kære Kirsten
Har du nogen erfaring med om man kan erstatte grahams- og hvedemel i disse wraps med noget glutenfri mel? 🙏
Kære Helle,
Nej, det har jeg ikke. Men det er nemt at lave en prøve med en lillebitte portion til en enkelt wrap. Det kunne være en blanding af boghvede- og havremel. Går det galt, kan det måske blive til glæde for fuglene.
God fornøjelse.
Kh Kirsten