supersunde spirer
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in Uncategorized
26. oktober 2014
nu skal der spires
I alle disse små poser gemmer der sig en masse energi, der bare venter på at udfolde sig, når de får lidt vand.
Jeg har fået fat i en masse dejlige frø fra firmaet Friske spirer, og jeg glæder mig enormt til at få gang i de småbitte grønne kim.
Jeg må indrømme, det er nogen tid siden, jeg sidst har dyrket spirer, så jeg ser frem til at høste masser af vitaminer og mineraler fra de små stilke. Det er sådan, at når frø, kerner og bønner spires, mangedobles næringsindholdet i forhold til det hele frø. Senest har jeg dyrket radisespirer, og de blev vældig gode.
Der fås specielle spirebakker hos Friske spirer, men jeg starter med en brugt karsebakke og et par tomme olivenglas. Du kan følge med i væksten her på bloggen.
Hvis du selv har fået lyst til at gå i gang, så kig ind hos Friske spirer. Miriam, som er kvinden bag firmaet, har et kæmpeudvalg af spændende frø – og så er det noget, der er absolut overkommeligt rent økonomisk. Jeg tror næppe, man får flere friske næringsstoffer for pengene end fra sine egne små spirer. Og børn elsker at følge de små grønne skud, der udvikler sig dag for dag.
kommentarer
Hvis du har erfaring med spirer, så fortæl gerne om det i svarfeltet, som du finder, hvis du trykker på “Kommentarer” ovenfor tv. lige under datoen.
25. oktober 204
oktober er græskarmåned
Græskarrene ligger rundt omkring i stabler og smiler til os i al deres buttethed. Det er nu, vi skal nyde det smukke og sunde “bær”.
Især græskarsupper er populære, og her på bloggen er fx en græskarsuppe med nigellafrø, græskarsuppe fra en orientalsk bazar og græskarsuppe med knas og kerner.
En hurtig frokostret – eller et tilbehør – er bagt græskar med rygeost.
bagt græskar m rygeostcreme
… en hovedret må der til
Men først vil jeg sige hjertelig tak for alle de positive tilbagemeldinger, jeg fik i går, både her på bloggen og pr. mail. Det er dejligt at høre, at I er så glade både for indhold og udseende.
Der er ting, der skal ændres og forbedres, men jeg håber, I har tålmodighed. Opskrifterne skulle dog være i god form.
Det er ikke meningen, at jeg vil spamme jer med nyheder hver dag, men jeg vil ikke snyde jer for en hovedret i denne uge. Det er blevet en hurtig simre-ret med masser af næring til alle celler.
bønner og peberfrugter i løgsalsa m kokosmælk
spis fx krydrede kartofler til
Tusind tak for din flotte omtale af Friske Spirer, Kirsten. Det glæder mig, at have noget at dele med et så inspirerende menneske som dig 🙂
Tak for din søde hilsen, Miriam. Det er en glæde for mig at gøre opmærksom på dit gode produkt. Vi har brug for alle de grønne spirer, det overhovedet er muligt at fremelske!
Kh Kirsten
Hej Kirsten.
Jeg er stadig begejstret for din hjemmeside. Havde dog ikke problemer med den gamle side, men kan godt se at den nu tager sig bedre ud.
Jeg glæder mig hver uge over at få nye lækre opskrifter, og prøver dem tit af til stor begejstring.Alle dine billeder fra dine rejser er også meget inspirerende at kigge på
Hi Connie,
Ja, er det ikke sjovt: nu hvor det hele ser lyst ud, synes jeg faktisk også at den gamle sorte er meget, ja sooort! Jeg er også rigtig glad for at høre, at du kan lide mine opskrifter, for jeg kan jo slet ikke lade være med at opfinde dem. Det er verdens bedste arbejde! Og ekstra dejligt med sådan en melding som din.
Kh Kirsten
Kære Kirsten,
Hvor er det altså en smuk blog, du har fået lavet. Og hvor var jeg glad, da jeg fandt ud af, hvor jeg kunne lægge min kommentar. Det lyder rigtig spændende med spirerne. Kh Claus
Kære Claus,
Mange tak for rosen. Det betyder dobbelt ros, når den kommer fra dig! Der er ting, som ikke er på plads, men jeg satser på forbedringer.
Kh Kirsten