erstatninger for æg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
29. oktober 2014
nu har buræggene fået baghjul
Der er sket det glædelige, at der nu sælges flere æg fra fritgående og økologiske høns. Men der mangler stadig næsten 50% for at komme helt over på den gode side af burhønseburet.
Vil du helt undgå æg, fx når du bager, findes der udmærkede alternativer:
alternativer til æg
Du skal også være opmærksom på det produkt, der hedder “No egg”. Det er et glimrende alternativ til æg og fås i helsekostbutikker.
28. oktober
nu er det nemt at printe
Mange af bloggens følgere har haft problemer med at printe opskrifterne ud på bloggen. Der er kommet op til 20 ark ud af printeren med farvebilleder og det hele. Og det er både alt for dyrt og ressourcekrævende.
Klik på share/save under de enkelte indlæg. Klik her på “print friendly”, så kan du fjerne fotoene. Det vil sige, du får kun teksten printet ud.
lav din egen opskriftssamling
Hvis du har lyst til at gemme nogle af opskrifterne, måske med billeder, kan du gøre som en af bloggens trofaste læsere, Erika.
Erika fortæller, at hun gør sådan:
“Via copy/paste henter jeg hele teksten samt fotos over til et word-dokument. Under overskriften indsætter jeg en “tabel” (bare to felter ved siden af hinanden). I det ene kommer ét af dine smukke fotos og ved siden af ingredienserne. Selve teksten placeres under den lille kasse. Nogle gange formindsker jeg skriften for at få plads til hele opskriften på én A4-side, således kan jeg kigge på opskriften mens jeg laver maden uden at jeg skal bladre videre. Plastomslaget beskytter opskriften – det har vist sig at være yderst praktisk.
Desværre må jeg jo begrænse mig til 1 foto, men på bloggen nyder jeg alle dine fotos, som har inspireret mig ikke bare til madlavning men også når jeg selv tager fotos i helt andre sammenhænge.”
Tusind tak til Erika.
flere opskrifter
På den nye blog er det min plan at udsende opskrifter og kommentarer to-tre gange om ugen i stedet for to opskrifter på én gang og om torsdagen. Det betyder, at ugens menu bliver afløst af nyheder et par gange om ugen.
Skriv gerne, hvad du synes om nyheder flere gange om ugen. Tryk på “Kommentarer” tv. under datoen.
spidskålssalat m figner og hasselnødder
der er stadig friske figner
Da jeg for mange år siden for første gang satte tænderne i en figen i Grækenland, var det en åbenbaring.
Den violette, solmodne frugt var sød og blød og smagsmæssig en helt ny knasende oplevelse..
Mange har i år sikkert selv høstet solmodne figner i Danmark, men ellers er de importerede frugter ofte uden stor personlighed, fordi de er høstet alt for tidligt. Men kan du skaffe gode figner, er denne salat en herlig himmerigsmundfuld.
lilla spidskål
Lilla spidskål er et forholdsvis nyt medlem af kålfamilien. Kålen ligner rødkål men smager som spidsksål. Jeg har taget den med i salaten på grund af farven, som spiller fint med de violette figner. Du kan dog sagtens nøjes med en af de to slags spidskål.
Prikken over i’et i salaten er de ristede hasselnødder.
mit egern anbefaler nødder på salaten
Lige uden for køkkenvinduet kommer det lille egern på besøg. Og det synes, det er ekstra dejligt, når der også vanker en nød eller to. Se blot hvordan den lille fyr smiler lykkeligt og fiffigt på billedet tv.
tofarvet spidskålssalat m figner og hasselnødder
1/2 rød spidskål
1/2 grøn spidskål
4 friske figner
50 g hasselnødder
rød eller alm. basilikum
dressing:
4 spsk oliven- eller hasselnøddeolie
2-3 spsk limesaft
2 tsk dijonsennep
evt. ahornsirup
Snit de to slags spidskål fint og bland kålen.
Skær hver figen i 6 både.
Skær nødderne i flager og rist dem gyldne i 1 spsk olie.
Rør dressingen sammen og smag til med sennep, salt, peber, limesaft og evt. sirup.
Hæld dressingen over kålen og vend godt rundt.
Læg fignerne på salaten og drys med nødder og basilikumblade.
tip
Du kan evt. bruge hakkede, tørrede figner i stedet for friske.
Hvis du tilsætter 1 spsk ristede spidskommenfrø i stedet for sennep, får du en anden, interessant smag i salaten.
Hej Kirsten.
Det er meget bedre for mig, jeg kan bedre overskue det hele så.
Send når du har noget at dele 🙂
For hver gang jeg er i denne blok, jo bedre og bedre kan jeg lide det.
Det er så lyst og venligt. Det svarer til din skønne personlighed.
Tak for opskrift og foto af dit egern. Vi har også nogle i vores have. De kan lide solsikkefrø og tager af fuglenes forsyning.
Rigtig god dag og fortsæt gerne i samme dur.
Knus fra Wanda
Hi Wanda, Tak for din positive melding. Det er dejligt at høre, du kan lide den nye facon – både på den ene og den anden måde.
Ja, det er jo svært med de egern. Jeg ved ikke, hvorfor jeg altid smiler, når jeg ser et egern, for de hugger jo fuglenes mad. Men smukke og optimistiske ser de nu ud. Man bliver simpelt hen glad for at se et egern.
Stort mandsgsknus fra Kirsten
Det synes jeg er en rigtig god ide!!
Kærlig hilsen Aase
Kære Aase, Det er jeg glad for at høre. Jeg håber, mange er enige med dig, for denne facon passer også mig bedre. Så får I abonnenter blot lidt flere nyhedsbreve. Men forhåbentlig er de værd at lukke op for!
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Det er en rigtig god ide:-) jeg bliver altid inspireret af dine mails med
opskrifter til dagens måltider og vil se frem til at få flere om ugen:-)
Mange hilsner Liv
Hi Liv,
Tusind tak for meldingen. Det er rigtig dejligt at høre,at du ikke bliver træt af flere mails om ugen. Jeg har været lidt bange for at trætte læserne. Så nu fortsætter jeg i det spor.
Kh kirsten
Jeg foretrækker helt sikkert også ‘flere gange om ugen’:-) Altså én ting ad gangen…
Hi Rosa,
Jamen, hvor er jeg glad for at høre, at du og flere andre synes om flere mails – men som du siger: én ting ad gangen. Jeg glæder mig til at være “i kontakt” endnu mere end før.
Kh Kirsten
Det er såmænd helt fint med opskrifter fordelt over ugen… Men jeg savner absolut, at du sender et af dine skønne, appetitvækkende billeder med, og også gerne ingredienslisten!
Kære Caroline, Jeg tror desværre ikke det er muligt at sende billede med i dette nye system. Men måske et lille “frimærke”? Jeg snakker med Heidi, som har lavet bloggen og har forstand på det tekniske. Desværre tror jeg det er umuligt med ingredienslisten.
Kh Kirsten
JAMEN KIRSTEN, DET ER DA EN FREMRAGENDE IDE. JEG ER SMADDERIMPONERET OVER DIT ENGAGEMENT OG STORE ENERGI.
GLÆDER MIG ALTID OVER DE SKØNNE FOTOS OG SPÆNDENDE OPSKRIFTER, SOM VIRKER DØDINSPIRERENDE OSSE NU I DEN KOMMENDE MØRKE TID.
JEG KUNNE GODT HA BRUGT DIN OPSKRIFT PÅ FRISKE FIGNER NOGET FØR – VI HAR HAFT 100 MILLIONER (CA.) FIGNER DENNE SOMMER – SOM HALVDELEN AF VORES VEJ SÅ TIL GENGÆLD HAR NYDT GODT AF. DE FLESTE OPSKRIFTER VENNERNE HAR KUNNET FINDE UD AF VAR NOGET MED EN DEL SPRUT!! UHA!
JER GODT I GANG MED GRYDEBAGEBOGEN, SOM JEG OSSE BRUGER TIL VÆRTINDEGAVE – DET ER RET POPULÆRT OG BILLIGERE END EN BLOMSTERKOST!
BEDSTE HILSNER
ANNE
Kære Anne, Det er ALTID dejligt med en hilsen fra dig, kapitæler eller ej! Det med “afventer godkendelse”, er noget “systemet” siger. Det betyder, at jeg skal svare (eller lade være hvis det er en uartig mail). Jeg ved godt, det er lidt sent med fignerne, men de ligger i butikkerne lige nu – godt nok ikke så gode – garanteret, som dine.
Jeg er MEGET glad for, at du endelig fik nogle bagebøger. Jeg har okset på med en ny, dobbelt så stor udgave af bogen, som lige er afleveret til forlaget.
Jeg håber, jeg kan glæde dig vinteren igennem med grønt i alle farver!
Knus fra Kirsten
Det er ok med en mail flere gange om ugen. Jeg er altid spændt på, hvad du nu har fundet på.
Kh Lis
Det glæder mig, Lis, at du er med på flere mails om ugen. Tak for dit indspark. Jeg glæder mig til at overraske dig!
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Jeg synes det er dejlig at få spredt opskrifterne ud over ugen.
Tak for en rigtig god blok. Den vækker glæde hver gang, med dine gode opskrifter og flotte billeder.
Den nye blok funger godt.
Venlig hilsen
Anni
Hi Anni, Tak for din dejlige positive hilsen. Det er SÅ skønt, at de fleste gerne vil have “spredt” fægtning i opskrifterne. Det er faktisk lettere for mig. Jeg er også glad for, at du synes den nye blog fungerer godt. Der er dog nogle småjusteringer, men nu skal den lige køre en ugestid. Og tak for rosen! Det luner.
Kh Kirsten
Altid skønt at få opskrifter fra dig og en ad gangen er superfint og måske lidt lettere at få prøvet af 🙂 … Og den her salat ser dog skøn ud! Tak for dig, Kirsten. Knus fra Merete
Tak for positiv hilsen, Merete. Og dejligt at du også synes om hilsner fra mig nogle gange om ugen. Og ja, spidskålssalat er bare sÅ dejligt.
Kh i håb om at jeg også kan glæde dig i fremtiden – Kirsten
har skrevet et indlæg – men nu står der: din kommentar afventer moderation??? hvad tror du det betyder? Jeg har ved en fejltagelse skrevet med kapitæler
Hi igen Anne, Forhåbentlig har du set mit svar nedenfor. I virkeligheden ved jeg ikke hvad moderation betyder her. Jeg tror det som sagt er noget med godkendelse. Men du er i DEN grad godkendt, Anne!
Kh Kirsten
Kunsten stiger – mange tak!
Den nye printtjeneste er formidabel. Det er godt at kunne printe en opskrift ud også uden billeder. Man kan faktisk hakke af, hvor der står “Fjern billeder”, så er de alle sammen smuttet på én gang.
Og det er sjovt i det hele taget at kunne manipulere lidt med opskriften, fx som foreslået af Erika.
Men tilbage til billederne, så er jeg så begejstret for det lille egern, der er hoppet ind på skærmen og i vores alle sammens hoveder denne tirsdag morgen – tusind tak!
Kære Helle, Tak for tilbagemeldingen. Det er en fornøjelse, når det hele fungerer. Der skal endnu rettes til, men nogle af forbedringerne kan man jo glæde sig over.
Jeg er også glad for at høre, at du kan lide mit lille egern. Det henter mad lige uden for mit vindue. Det er fantastisk at være så tæt på den lille vævre fyr.
Kh Kirsten
Har lige modtaget ” Verdens bedste brød” med posten. Ejej hvor ser det lækkert ud, glæder mig til at komme i gang. Tak for alle de fantastiske bøger gennem årene. Kærligst Lissi Christensen
Kære Lissi, Tusind tak for din hilsen – og selv tak. Det glæder mig meget, hvis du har haft glæde af mine bøger. Jeg håber, du også bliver glad for bagebogen. Jeg er i gang med en ny udvidet udgave af den, og jeg tror aldrig jeg selv kommer til at købe færdigbagt brød mere. Det er virkelig en fornøjelse at bage sit eget.
Rigtig god fornøjelse – men pas på fingrene. Jeg HAR brændt mig på den varme gryde!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy