Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

mandag

6

oktober 2014

0

KOMMENTARER

tomat/løgtærte på en bund af quinoa

Skrevet af , Posted in hovedretter

tomatløgtærte.btomatløgtærte.4tomatløgtærte.btærte med bund af quinoa

tomatlc3b8gtc3a6rte-c

Tomat/løgtærten er bagt på en bund af det sunde og lækre frø, quinoa, fra Andesbjergene.

Læs mere om quinoa her.

tomater-i-terrin

tomatlc3b8gtc3a6rte-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tomattc3a6rte-1tomatlc3b8gtc3a6rte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bund:

200 g rød eller sort quinoa

3 spsk kikærte- eller sojamel

ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde

1 spsk tørret merian eller oregano

fyld:

150 g skalotteløg

olivenolie

3 æg

2 dl sojafløde eller anden fløde

en håndfuld frisk basilikum

300 g små tomater, gerne i forskellige farver

råsukker

evt. frisk timian

 

Læg quinoaen i vand et kvarters tid og skyl den. Kog frøene i dobbelt mængde vand og et drys salt 15-20 minutter. Se efter at quinoaen ikke koger tør. Afkøl frøene.

Rør melet i fløden og rør det godt sammen med quinoaen. Tilsæt krydderurten og smag til med salt og peber.

Bred quinoaen ud i en tærteform beklædt med bagepapir.

Skær skalotteløgene i kvarte og læg dem på quinoaen. Dryp med lidt olivenolie og drys lidt sukker og salt på.

tomatlc3b8gtc3a6rte-5

Sæt formen i en 200 grader varm ovn 10 minutter.

Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt basilikum samt et drys salt og peber. Hæld æggemassen i formen.

Del tomaterne og sæt dem tæt sammen i tærten. Drys tomaterne med lidt sukker og salt.

Sæt tærten i ovnen endnu 30-40 minutter eller til overfladen er let gylden.

Drys evt. med frisk timian.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.