quinoasalat m syltet citron og misoaioli
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
et lækkert lille frø
Quinoa er en af mine yndlingsfrø. Dels er de lækre, dels er de meget proteinrige. Derfor er det oplagt ofte at spise quinoa i en salat eller blot som tilbehør i stedet for fx ris.
I denne salat har quinoaen fået følgeskab af kikærter og edamamebønner, så det er en rigtig “booster” af en salat!
Læs mere om quinoa her.
Salaten får karakter af saltsyltede marokkanske citroner og en spændende aioli med miso.
de sunde ingredienser i salaten
quinoa og kikærter
200 g rød eller sort quinoa
150 g edamamebønner
150 g kogte kikærter (evt. 1 dåse kikærter)
150 g gulerødder, gerne tofarvede
½ icebergsalat
2 spsk finthakket skalotteløg
2 spsk strimlet syltet citron (kan erstattes af 2 tsk frisk reven citronskal)
en håndfuld kørvel eller anden krydderurt
miso-aioli
1 dl tofunaise eller mayo
2 spsk hvid miso
1 spsk ristet sesamolie (kan udelades)
1-2 spsk tamari
4 fed hvidløg
sennep
citronsaft
Læg quinoaen i vand en kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand og et drys salt ved og kog quinoaen 15-20 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.
Bælg edamamebønnerne og bland dem i quinoaen sammen med kikærterne og løgene.
Skær gulerødderne i tynde skiver og bland dem i salaten.
Riv icebergsalaten i små stykker og bland den med citronskal. Læg det i en skål eller på et fad.
Fordel quinoablandingen ovenpå. Drys med krydderurten.
Rør alle ingredienserne til aiolien sammen og smag godt til. Sæt et par skefulde aioli på salaten og servér resten til separat.