Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

svamperet med perlebyg og sorte bønner

Skrevet af , Posted in hovedretter

svamperet med perlebyg og sorte bønner

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

200 g perlebyg

250 g porrer

4 fed hvidløg

1-2 chili efter smag

3 spsk olivenolie

400 g svampe, champignon eller vilde svampe

3 spsk citronsaft

4 dl kogte, sorte bønner (eller andre bønner)

1 1/2 dl sød chilisovs

salvie


Skyl byggen og kog den ca. 15 minutter i 1/2 l vand. Hold øje med, at vandet ikke koger væk. Hæld evt. overskydende vand ud.

Snit porrerne. Hak hvidløg og chili (fjern kerner og strenge).

Varm olien op på en stor pande eller wok og svits porrer, hvidløg og chili, indtil porrerne er bløde.

Del  svampene i halve eller kvarte og tilsæt dem. Svits dem et par minutter og tilsæt citronsaft og lidt salt.

Kom byg, bønner og chilisovs på panden og varm det hele igennem.

Smag til og drys med lidt salvie eller anden krydderurt.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.