svamperet med perlebyg og sorte bønner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
svamperet med perlebyg og sorte bønner
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
200 g perlebyg
250 g porrer
4 fed hvidløg
1-2 chili efter smag
3 spsk olivenolie
400 g svampe, champignon eller vilde svampe
3 spsk citronsaft
4 dl kogte, sorte bønner (eller andre bønner)
1 1/2 dl sød chilisovs
salvie
Skyl byggen og kog den ca. 15 minutter i 1/2 l vand. Hold øje med, at vandet ikke koger væk. Hæld evt. overskydende vand ud.
Snit porrerne. Hak hvidløg og chili (fjern kerner og strenge).
Varm olien op på en stor pande eller wok og svits porrer, hvidløg og chili, indtil porrerne er bløde.
Del svampene i halve eller kvarte og tilsæt dem. Svits dem et par minutter og tilsæt citronsaft og lidt salt.
Kom byg, bønner og chilisovs på panden og varm det hele igennem.
Smag til og drys med lidt salvie eller anden krydderurt.