spidskålssalat med mormordressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
spidskålssalat med gammeldags dressing
spidskålssalat med mormordressing
1/2 spidskålshoved
en lille håndfuld salt
grøn top af 2 forårsløg
4 dl bælgede ærter
4 radiser
2 spsk nigellafrø
1 bdt dild
dressing
1 dl sojafløde eller piskefløde
1 limefrugt
sukker
Snit spidskålen meget fint (det er vigtigt – og brug ikke stokken) og læg den i en skål. Drys saltet på og arbejd det lidt ind i kålen. Lad kålen stå 1/2-1 time.
Hæld kålen i en sigte og vask saltet godt af. Lad kålen afdryppe.
Snit forårsløgene fint og bland dem i kålen sammen med ærterne.
Hak radiserne.
Smag fløden til med limesaft, salt og sukker. Dressingen skal være perfekt syrlig/sød.
Vend dressingen i salaten og drys med hakkede radiser, nigellafrø og klippet dild.
tip
Nigellafrø kan erstattes af ristede solsikkekerner, hasselnødde- eller mandelflager.
Du kan bruge hvidkål eller sommerkål i stedet for spidskål.