spidskålssalat med brombær og valnødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
antioxidanter ad libitum
Der er masser af sunde stoffer i denne salat. Brombærrene strutter af de helsebringende antioxidanter, og de to slags kål indeholder også mange antioxidanter, der forebygger hjerte-karssygdomem og kræft – og virker betændelsehæmmende.
Valnødderne indeholder de gode Omega 3 fedtssyrer.
Det er simpelt hen en rigtig sundheds-booster af en salat.
.
man må “smede” mens brombærrene er her
Fra mit køkkenvindue har jeg de seneste uger fulgt en skov af brombær, hvor bærrene dag for dag er mørknet. Jeg har dårligt kunnet vente, men NU er de klar, og jeg har skyndt mig at lave denne salat, hvor de søde, sorte bær passer fint til de to slags kål, både i smag og farve.
Brombær kan også drysses på morgengrøden eller havne i en smoothie. Og så kan man selvfølgelig bage brombærmuffins.
Bærrene kan fryses og nydes i mere “trange” tider, men jeg synes, de er mest lækre nu, hvor man lige plukker dem fra planten.
Hvis du ikke har mulighed for selv at plukke brombær, kan du bruge blåbær i stedet. Både blåbær og brombær hører til nogle af de sundeste bær, man kan spise. De indeholder masser af antioxidanter.
Tyttebærrene er ved at modne, og dem er jeg også heldig at have. Det er de småbitte røde bær i salaten. Kan du ikke skaffe dem, så brug tørrede bær i stedet. Også rosiner vil være O.K. i salaten.
.
spidskålssalat med brombær og valnødder
1 lille spidskålshoved
100 g broccolibuketter
100 g brombær eller blåbær
25 g friske tyttebær eller tørrede tranebær
50 g valnødder
dressing:
4 spsk valnøddeolie eller anden olie
2 spsk sorte birkes (kan udelades)
2-3 spsk citronsaft
1 spsk reven skal af en økologisk citron
2-3 spsk blåbærsirup
Snit spidskålen papirtyndt. Brug gerne et mandolinjern.
Del broccolien i helt små buketter. Kom dem i en sigte og hæld kogende vand over. Afdryp broccolien.
Jeg hælder kogende vand over broccolien for at få den smukke grønne farve frem, men du kan også bruge kålen helt rå.
Bland de to slags kål med brombær, tyttebær eller tranebær og valnødder. Bræk evt. valnødderne i mindre stykker.
Rør dressingen sammen og smag godt til med salt, peber, citronsaft og blåbærsirup.
Hæld dressingen over salaten.
Jeg når ikke at lave noget ud af mine brombær, de bliver spist lige så snart de er modne 🙂
Tak for opskriften skal du dog have.
Rigtig god eftermiddag.
Knus Wanda
De bær ER ellers gode i den salat! Men hav en dejlig dag og aften alligevel.
Kh Kirsten
Jamen det ved jeg, for du laver kun noget der er godt. 🙂
Tak, tak, Wanda.