salat m to slags spidskål og mandler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
8. april 2015
nyd ramsløgene – tank op med gratis vitaminer
Ramsløg er smækfyldte med vitaminer og indeholder de aktive stoffer alliin og allicin, som også findes i hvidløg. Ramsløg har da også samme gode egenskaber som hvidløg: betændelseshæmmende, immunstyrkende og blodtrykssænkende. Og så indeholder ramsløg mange gange flere C-vitaminer end citroner.
Prøv en pesto med ramsløg. Den smager fantastisk og kan bruges som “sovs” til plantebøffer og -frikadeller, som pastasovs og som “topping” på en suppe eller som del af en salatdressing.
Se opskriften her.
Se også ramsløgsuppen nedenfor.
.
7. april 2015
.
kernesund salat
Salater med spidskål hører til de absolutte favoritter. Den milde kål passer sammen med mange forskellige ingredienser. Her er der kommet selleri, æble, salatblade og “fetaost” i salaten.
Og så er kål noget af det mest kernesunde, man kan spise. Her går sundhed og velsmag op i en højere enhed.
.
salat med to slags spidskål og kerner
1/2 lille grøn spidskål
1/2 llle lilla spidskål (evt. rødkål)
100 g renset selleri
1 stort æble
1 hjertesalat
75 g plantebaseret “feta”ost (kan udelades)
50 g mandler
25 g græskarkerner
dressing:
5 spsk olivenolie
2-3 spsk kryddereddike
en håndfuld bredbladet persille
Der er både grøn og lilla spidskål i salaten. Men du kan sagtens nøjes med blot én af de to typer. Eller du kan erstatte den lilla spidskål med rødkål.
Snit de to slags kål fint.
Skær sellerien i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Skær skiverne i tynde strimler.
Skær æblet i terninger. Del osten i små stykker og bland den med grøntsagerne og æblet.
Rør dressingen sammen med 2 spsk vand. Snit persillen og rør den i dressingen.
Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med mandler og kerner.
kostelig kål med kerner
Kære Kirsten
Jeg er fuldstændig vild med dine retter. Hvor er du inspirerende.
Tusind tak:-)
Kære Lotte,
Hvor ER jeg glad!!! Tusind tak Lotte. Jeg laver jo bare det, jeg ikke kan lade være med. Men det er en stor glæde at få så smuk en ros. Så kører jeg langt på “literen”. ❤️
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Jeg kommer også altid tilbage til dine retter som er gennemført lækre.
Det er let at mærke at det er noget du brænder for 🙂 Det er så vigtigt hvad vi putter i “hovedet ” .
God dag ! Hilsen Anna
Kære Anna,
Hjertelig ❤️ TAK for dine søde ord. Det er meget opmuntrende, at du kan lide mine “opfindelser”. Og ja, det er SÅ vigtigt, hvad vi byder os selv – og ikke mindst planeten, og faktisk hænger de to ting tæt sammen.
En dejlig dag til dig – og
kærlige hilsener fra Kirsten
Kære Kirsten, tusind tak for alle dine gode opskrifter – du er en fantastisk kilde til inspiration. Jeg har dog undertiden problemer med at finde opskrifter på din hjemmeside, jeg før har brugt. Jeg har på et tidspunkt brugt en fantastisk opskrift, der startedes op med løg, der blev svitset og blendet – dernæst kom der svampe i… Men jeg kan ikke genfinde den, har du et hint til hvordan, jeg bedst får et overblik over alle dine skønne opskrifter. kh Raquel
Kære Raquel,
Selv tak. Det er rigtig dejligt at høre. Tusind tak.
Men jeg er ked af, at du har problemer med at finde gamle opskrifter. Der er to funktioner th. på bloggen: en hvor du kan søge på de forskellige grøntsager, og en hvor du kan søge på emner som hovedretter, supper etc.
Desværre kan jeg ikke gætte, hvilken opskrift du eftersøger. Kan du huske, om det er en hovedret eller fx en suppe? og cirka hvor længe er det siden? Hvis jeg får lidt flere oplysninger, kan jeg måske finde opskriften frem.
Kh Kirsten