Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

april 2015

6

KOMMENTARER

salat m to slags spidskål og mandler

Skrevet af , Posted in salater

8. april 2015

 

nyd ramsløgene – tank op med gratis vitaminer

ramsløgsuppe

Ramsløg er smækfyldte med vitaminer og indeholder de aktive stoffer alliin og allicin, som også findes i hvidløg. Ramsløg har da også samme gode egenskaber som hvidløg: betændelseshæmmende, immunstyrkende og  blodtrykssænkende. Og så indeholder ramsløg mange gange flere C-vitaminer end citroner.

Prøv en pesto med ramsløg. Den smager fantastisk og kan bruges som “sovs” til plantebøffer og -frikadeller, som pastasovs og som “topping” på en suppe eller som del af en salatdressing.

Se opskriften her.

Se også ramsløgsuppen nedenfor.

 

.


 

7. april 2015

 

 .

kernesund salat

 kernesund spidskålssalat m tekst

Salater med spidskål hører til de absolutte favoritter. Den milde kål passer sammen med mange forskellige ingredienser. Her er der kommet selleri, æble, salatblade og “fetaost” i salaten.

Og så er kål noget af det mest kernesunde, man kan spise. Her går sundhed og velsmag op i en højere enhed.

.

salat med to slags spidskål og kerner

1/2 lille grøn spidskål

1/2 llle lilla spidskål (evt. rødkål)

100 g renset selleri

1 stort æble

1 hjertesalat

75 g plantebaseret “feta”ost (kan udelades)

50 g mandler

25 g græskarkerner

dressing:

5 spsk olivenolie

2-3 spsk kryddereddike

en håndfuld bredbladet persille

 

spidskål.blomkål

Der er både grøn og lilla spidskål i salaten. Men du kan sagtens nøjes med blot én af de to typer. Eller du kan erstatte den lilla spidskål med rødkål.

lilla spidskål

 

Snit de to slags kål fint.

Skær sellerien i meget tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Skær skiverne i tynde strimler.

Skær æblet i terninger. Del osten i små stykker og bland den med grøntsagerne og æblet.

Rør dressingen sammen med 2 spsk vand. Snit persillen og rør den i dressingen.

Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med mandler og kerner.

 

kernesund-spidskålssalat.2

 

kostelig kål med kerner

kernesund-spidskålssalat.1

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

6 Kommentarer

  1. Lotte
  2. Anna Gade Midtiby
  3. raquel balling

Skriv et svar til Anna Gade Midtiby Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.