Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

ovnbagte nye kartofler og gulerødder i pergament

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

ovnbagte nye grøntsager i pergament

 

600 g nye gulerødder

1 kg nye kartofler

2-3 hele hvidløg

4 spsk olivenolie

forskellige friske krydderurter

 

Skær gulerødderne og kartoflerne igennem på langs. Hvis kartoflerne er store, så skær dem i kvarte. Pil hvidløgene og brug så mange fed, du har lyst til.

Fordel grøntsagerne på 4 stykker bagepapir, der er store nok til at kunne lukkes helt sammen.

Dryp lidt olivenolie på hver portion og drys med lidt salt.

Luk pakkerne helt til og læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade.

Sæt pakkerne i en 200 grader varm ovn og bag dem 15 minutter. Stik i en enkelt kartoffel med en kniv – og hvis den føles nogenlunde blød, så sluk for ovnen og lad pakkerne stå endnu 5 minutter i ovnen.

Servér pakkerne portionsvis – gerne med en salat af spelteller perlebyg. Du kan også servere dem med en linsepaté eller bønnefrikadeller.

Giv masser af forskellige krydderurter til – her er det timian, løvstikke, mynte og estragon.

Agurker i dildcremepasser også godt til de bagte grøntsager.

 

tip

Hvis du bruger vintergrøntsager som rødbeder, kartofler, pastinakker mv, skal du bage pakkerne ca. 40 minutter.

Prøv med en kniv om grøntsagerne er møre, inden du tager dem ud af ovnen.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.