vandmelonsuppe med kardemomme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
en kølende sommersuppe
suppe af vandmelon med kardemomme
4-5 kardemommekapsler
evt. 1 spsk spidskommenfrø
2 forårsløg
2 spsk rapsolie
1 dl græskarkerner
½ agurk
½ vandmelon (ca. 1 ½ kg)
2 fed hvidløg
1 økologisk citron
2 spsk riseddike
et nip cayennepeber eller chiliflager
1 håndfuld mynteblade
4 spsk yoghurt eller sojayoghurt
Tag frøene ud af kardemommekapslerne. Rist dem på en tør pande sammen med spidskommen (kan evt. udelades).
Snit forårsløgene og kom dem på panden sammen med olien. Svits løgene et par minutter.
Blend græskarkernerne i blenderen, til de er temmelig findelte. Kom de stegte løg, agurk og vandmelon i terninger samt presset hvidløg i blenderen. Blend til suppen er ensartet.
Kom saften af ½ citron og 2 tsk reven citronskal samt riseddike i suppen sammen med lidt cayennepeber eller chili.
Smag rigtig godt til med salt, sukker, citronsaft og chili. Hak mynten og rør den i suppen. Det er vigtigt at suppen har en sød/syrlig smag med en snert af cayenne eller chili.
Sæt suppen i køleskabet et par timer. Servér den portionsvis, evt. med en skefuld yoghurt på toppen. Drys med lidt løgtop og mynte.