orientalsk spidskålssalat med sesam
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en spicy spidskålssalat
orientalsk spidskålssalat med sesam
en lille håndfuld arametang (kan udelades)
1 lille spidskålshoved
1/2 agurk
top af to forårsløg
4 spsk hakket koriander
4 spsk hvidløgsristede sesamfrø
dressing
5 spsk sesamolie (eller anden olie)
2 tsk ristet sesamolie (eller anden olie)
3 spsk riseddike (eller frugteddike)
1/2-1 chili, frisk eller tørret
reven ingefær efter smag
ca. 1 tsk sukker
Hæld kogende vand på tangen og lad den stå et kvarters tid.
Snit spidskålen fint og drys 2 spsk salt på. Lad kålen trække 20-30 minutter.
Skær agurken i terninger og snit løget fint.
Afdryp tangen.
Kom kålen i et dørslag og skyl al saltet af. Afdryp kålen. Bland tang og grøntsager.
Rør en dressing af de to slags olie, eddike og finthakket chili efter smag. Tilsæt ca. 1 spsk reven ingefær, sukker, salt og peber.
Smag dressingen godt til og hæld den over salaten. Vend rundt og drys med sesamfrø og koriander.
tip
Hvis har har travlt, behøver du ikke lade kålen trække med salt – men den bliver lidt blødere af det.