harissa
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
harissa
![harissa](https://kodfrifredag.files.wordpress.com/2010/07/harissa.jpg?resize=600%2C905)
Harissa er en stærk chilipasta, som spises meget i Nordafrika. Især er harissa uundværlig til den klassiske couscous med grøntsager, men pastaen giver også et ekstra pift til en tagine.
Harissa kan købes i indvandrerbutikker.
![Laos.chili-på-gaden](https://i0.wp.com/kirstenskaarup.dk/wp-content/uploads/2015/03/Laos.chili-på-gaden-1024x1024.jpg?resize=600%2C600)
Du kan også lave din egen harissa af 1-2 grillede og flåede røde peberfrugter, 2 finthakkede røde chili (fjern kernerne), 2 spsk hakkede rødløg, 3 fed knust hvidløg og 1 spsk olivenolie.
Purér ingredienserne og smag godt til med ristede og knuste spidskommen-, fennikel- og korianderfrø + citronsaft og salt.