marokkansk pebergryde m æg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter, rejser
lækker ovnret m couscous eller brød
Den marokkanske gryde er en god frokostret. Du kan spise de flade marokkanske brød til peberretten – eller vælge couscous med tørrede frugter.
Pebergryden med æg er en god frokostret i påsken, som ikke er langt borte.
marokkansk pebergryde m æg
1 spsk spidskommenfrø
200 g løg
4 fed hvidløg
½ dl olivenolie
4 store peberfrugter
½ kg squash
2-3 tsk stødt kanel
chili efter smag
1-2 spsk hakket ingefær
citronsaft
4 æg
koriander eller persille
Rist spidskommenfrøene i en stor tør pande eller sautergryde. Skær løgene i både og hak hvidløgene.
Hæld olien i panden, når frøene begynder at dufte. Tilsæt løg og hvidløg. Svits til løgene er gyldne.
Skær peberfrugterne i strimler (fjern kerner og frøstole). Kom peberfrugterne på panden og svits et øjeblik.
Skær squashene i tykke, halve skiver og tilsæt dem sammen med kanel, chili efter smag samt ingefær. Svits endnu et par minutter og hæld 1 dl vand i panden. Lad det koge op.
Smag retten til med chili, kanel, citronsaft, salt og måske et nip sukker.
Hæld grøntsagerne over i et lavt ovnfast fad. Lav fire små fordybninger og slå æggene ud her.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn ca. 10 minutter til æggene er halvfaste.
Drys med hakket grønt efter smag og giv brød eller couscous til som tilbehør.