blomkålshachis m citron og quinoa
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
hurtigt og lækkert
Mange synes, at god mad tager lang tid at lave. Her er et bevis på, at det ikke passer. Denne hachis er lavet på under 1/2 time – og så smager den tilmed skønt.
gode proteiner fra tofu og quinoa – skøn smag fra citron
De fleste jeg kender, er ikke vilde med tofu. Det skyldes formentlig, at tofu ikke smager af meget i sig selv. Tofu bør derfor marineres i en blanding af fx tamari, olivenolie, presset hvidløg og reven ingefær – eller køb tofu med smag, fx med krydderurter eller røget.
Det er dog ikke nødvendigt at marinere tofuen i denne ret, der har mange smagsnuancer i sig selv. Er du ægte anti-tofu, kan du bytte tofuen ud med kikærter eller kidneybønner.
blomkålshachis m citron og quinoa
150 g quinoa
150 g løg
4 fed hvidløg
250 g tofu, evt. røget eller med urter
olivenolie
1 stort blomkålshoved (godt 1 kg)
1 økologisk citron
2-3 spsk citronsaft
2-3 spsk tamari
1 bdt persille
Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand og et drys salt 15-20 minutter. Alt vandet skal være kogt væk.
Skær løgene i tynde både. Hak hvidløgene og skær tofuen i små terninger (pres evt. væde af tofuen først).
Svits løg, hvidløg og tofu ved rask varme i 4 spsk olie, til tofuen og løgene er gyldne. Tag de tre ting fra panden.
Skær blomkålshovedet i små buketter og skær stokken i terninger. Svits blomkålen i ½ dl olivenolie ved rask varme, til kålen er gylden. Den skal helst bevares en lille smule sprød.
Jeg steger løg/tofu og blomkål hver for sig, for at tofuen ikke skal gå i stykker. Hvis det ikke er vigtigt for dig, kan du svitse alle tingene samtidig i en stor pande, evt. en wok.
Vend quinoa og løg/tofu i blomkålen. Varm retten igennem. Tilsæt 2 spsk citronsaft og 2 spsk tamari samt lidt friskkværnet peber (du kan efter smag også tilsætte lidt chili).
Smag til, om der skal mere citronsaft og/eller tamari i retten.
Høvl tynde strimler af den gule del af citronen. Hak persillen, og drys begge dele over hachisen.