linsefrikadeller fra Libanon
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
frikadeller der ikke skal steges
linsefrikadeller fra Libanon
100 g røde linser
3 ½ dl vand
100 g bulgur
3 spsk snittet top af forårsløg eller purløg
2 fed finthakkede hvidløg
½ spsk spidskommen
½ spsk korianderfrø
1 tsk stødt kanel
chili efter smag
1 bdt koriander
3 spsk koncentreret tomatpasta
3 spsk olivenolie
citronsaft
frisk mynte
Kog linserne i vandet 20 minutter.
Kom bulguren i en sigte og hæld kogende vand over.
Tilsæt bulguren og de to slags løg til linserne, når de har kogt 15 minutter.
Fjern gryden fra varmen efter yderligere 3-5 minutter og lad blandingen stå under låg, til den er lunken.
Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande og stød dem i morteren.
Rør de to slags krydderier, kanel, chili og hakket koriander i farsen. Tilsæt også tomatpasta og olie og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og citronsaft.
Hvis farsen er for tør, tilsættes et par spsk vand ad gangen, indtil farsen er tilpas blød og sammenhængende. Farsen skal være så tilpas fast, at man kan forme frikadeller af den med hænderne. Frikadellerne skal ikke steges.
Form ca. 10 frikadeller af farsen. Klem dem godt sammen og rul dem evt. i finthakket mynte.
Servér yoghurt (evt. tzatziki med et twist) til samt oliven og citronbåde – og et stykke godt brød naturligvis – eller kogte kartofler.
Frikadellerne kan også spises med tilbehør af bagte grøntsager.
tip
Hvis du vil have frikadellerne med i madpakken, så læg dem i en lille halv peberfrugt eller snackpeber.
”Omslaget” sørger for, at frikadellerne klarer transporten, så de også er lækre, når du pakker madpakken op – og så får du samtidig et godt skud A- og C-vitamin.