lasagne af selleri og grillede grøntsager
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
lasagneplader af selleri lagt sammen med grillet grønt
Denne lasagne er værd at prøve, hvis du ikke tåler gluten. Men du kan sagtens nyde den alligevel, for den er meget smagstæt, og de grillede grøntsager tilfører retten en speciel potens smag, som adskiller den fra den almindelige italienske lasagne.
Du kan vælge at grille disse grøntsager eller dine egne favroritter.
sellerilasagne med grillede grøntsager
100 g quinoa eller anden proteinkilde, se uder tip
250 g løg
1/2 kg peberfrugter i forsellige farver
300 g gulerødder
ca. 1/2 kg selleri
olivenolie
evt. reven, tør ost
sovs:
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
1 spsk Harbamare bouillonpasta
citronsaft, råsukker
Kog quinoaen i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter.
Skær løgene i tykke skiver. De skal helst bevares i hele skiver.
Fjern frøstole og kerner fra peberfrugterne og skær dem i fileter.
Skær gulerødderne i tynde skiver på langs. Beug gerne et mandolinjern.
Smør en grillpande med olie og grill alle grøntsagerne gyldne på begge sider.
Skær sellerien i tynde skiver på et mandolinjern.
Hak løg og hvidløg til sovsen og svits dem i olien, til løgene er klare.
Tilsæt tomaterne med væden, de to krydderurter og bouillonpastaen.
Læg låg på gryden og lad sovsen simre 10-15 minutter.
Smag sovsen til med citronsaft, salt og sukker.
Læg de grillede grøntsager lagvis med selleriskiverne i et lavt ovnfast fad. Læg et lag selleriskiver nederst. Derover et lag grøntsager, et lag quinoa og et lag sovs. Fortsæt til alle ingredienserne er brugt. Det øverste lag skal være selleri.
Pensl selleriskiverne med olie og drys evt. lidt quinoa på. Du kan efter smag også drysse reven ost på retten.
Læg folie over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og lad fadet stå i ovnen, til overfladen er gylden, 10-15 minutter.
tip
Som proteinkilde kan du i stedet for quinoa bruge kogte kikærter, bønner eller smuldret tofu.
Hej Kirsten
Tak for de dejlige opskrifter du offentliggør.
Jeg arbejder med kostvejledning i Jammerbugt kommune og vi har hver måned en “månedens opskrift” på hjemmesiden.
Må vi indimellem bruge en af dine opskrifter til det – selvfølgelig med tydelig kildeangivelse.
Venlig hilsen
Ketty Lindberg
Kære Ketty,
Selv tak. Jeg er glad for, at du kan lide mine opskrifter.
Du er meget velkommen til at tage opskrifter fra min blog, blot du linker til: https://www.kirstenskaarup.dk
Sig til hvis du får brug for at jeg sender billeder til dig.
Kh Kirsten