svitsede cashewnødder med svampe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in småretter
en lynhurtig ret med svampe og nødder
svitsede cashewnødder med svampe
4 tørrede shiitakesvampe
100 g cashewnødder
kokosolie
2 forårsløg
2 røde chili
100 g østershatte
1 dåse stråsvampe (ca. 200 g), evt, strimlede kejserhatte
ca. 1 tsk råsukker
2 spsk lys sojasovs
1 mild rød chili
Læg shiitakesvampene i blød et par timer.
Rist cashewnødderne gyldne i et par spsk olie i wokken. Tag dem op.
Snit forårsløgene og chilierne fint (fjern kernerne). Skær østershattene og de udblødte shiitakesvampe i tynde strimler (fjern stokkene fra shiitakesvampene).
Varm wokken op igen og tilsæt et par spsk olie. Kom løgene (gem evt. lidt til pynt) og chilierne i og steg dem et øjeblik. Tilsæt østershattene, shiitakesvampene og de afdryppede stråsvampe. Læg låg på wokken og lad svampene stege et par minutter. Vend rundt i dem.
Kom sukker og soja i wokken og tilsæt cashewnødderne. Smag til og varm det hele igennem. Servér straks nødde/svamperetten på en bund og kogte ris eller risnudler. Snit den milde chili fint og drys den på, evt. sammen med overskydende forårsløg.
Spis retten sammen med en eller to andre småretter.