svampe-porretærte med jordnøddebund
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, hovedretter
små tærter med svampe og porrer
En tærte er altid velkommen. Disse små tærter er lidt efterårsagtige, synes jeg. Det er nok på grund af farven og nødderne.
Tærten/tærterne er lige lækre som hovedret, som frokostret – eller kolde som madpakke.
Bunden er til en afveksling lavet med jordnøddesmør, men du kan også bruge almindeligt smør.
svampe-porretærte med jordnøddebund
tærtebund:
4 spsk groft jordnøddesmør
1/2 dl sojafløde (eller anden fløde)
100 g hvedemel (kan erstattes af 1/2 groft rismel og 1/2 majsmel)
2-3 spsk vand
fyld:
150 g renset porre
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
200 g portobellosvampe
200 g andre svampe (kantareller, kejserhatte, østershatte, champignon etc.)
citronsaft
2 tsk tørret timian
50 g hasselnødder
4 æg (kan erstattes af 2 spsk HUSK eller kikærtemel/sojamel, se under tip nedenfor – du kan også vælge cashewcremen her: https://wp.me/p5bjYH-1Nx).
2 dl sojafløde (eller anden fløde)
Lav først bunden:
Ælt alle ingredienserne sammen. Tilsæt vandet lidt ad gangen. Kom også et lille nip salt i d
ejen. Stil den i køleskabet, mens du laver fyldet.
Snit porren og hak løgene. Skær svampene groft ud.
Svits porre, løg og hvidløg i 2 spsk olie i 4-5 minutter.
Tilsæt svampene sammen med et par spsk citronsaft og timian. Lad svampene simre nogle minutter, til de er bløde. Smag til med salt og peber.
Hak nødderne og vend dem i porrer og svampe.
Rul dejen ud og læg den i en stor tærteform (eller i 4 små forme). Forbag bunden(ene) i en 200 grader varm ovn 5-6 minutter.
Pisk æggene sammen med fløden. Tilsæt et drys salt og peber.
Hvis du ikke bruger æg, så pisk HUSK eller kikærtemel/sojamel ud i fløden.
Vend svampeblandingen i flødemassen og læg fyldet i de(n) forbagte bund(e).
Bag tærten færdig til overfladen er gylden, 20-25 minutter.
tip
Hvis du bager tærterne med HUSK, så pisk de 2 spsk HUSK ud i sojafløden. Pisk nogle minutter.
servér fx med en kartoffelsalat
Se opskriften her.
Uhmmmm glæder mig til denne ret. Tror den snart skal på bordet.
Tak for alle dine skønne opskrifter Kirsten
Stort knus fra Wanda
Selv tak, Wanda. Jeg er glad, hvis du kan bruge opskrifterne. Velbekomme.
Knus fra Kirsten
Tror det er en lækker tærte. Jeg kunne tænke mig at lave den til 1. juledag, som jeg skal holde. Kan den fryses?
Tak for de gode opskrifter !!
Hilsen Sonja
Kære Sonja,
Mange tak for din hilsen. Jeg synes, det lyder som en god idé med svampe-porretærten juledag. Jeg har ikke selv prøvet at fryse den, men er temmelig sikker på, at det vil være O.K. Du skal så blot varme tærten op i ovnen inden serveringen.
Rigtig god julefrokost – og december i øvrigt!
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Idag skulle min datter til påskefrokost hvor de hver især skulle medbringe noget til bordet. Da jeg hørte at der kom en vegetar, og hun ikke selv er vegetar men gerne spiser vegetarisk, spurgte jeg om jeg skulle lave noget hun kunne medbringe. Jeg valgte at lave din svampe -porretærte med den forslåede kartoffelsalat til. Da jeg ikke havde nogle radiser blev salaten med blegselleri og en halv rød peberfrugt.
Nøøj hvor så den færdige tærte god ud, jeg var meget spændt på bunden med peanutbutter, det har jeg ikke lavet før og jeg havde lyst til at smage men afholdt mig – det havde dog alligevel ikke set så pænt ud at komme anstigende, med en tærte der var taget et stort stykke af 😉
Salaten blev enormt god, jeg lavede en stor portion og især de meget tynde strimler spidskål, ikke mindst dressingen, løfter salaten. Det vil jeg bruge noget mere fremover.
Tilbagemelding på maden kom på sms for et øjeblik siden: “De elskede tærten, de ville alle have opskriften på det hele”, det taler vist for sig selv, jeg må snart smage den også.
Iøvrigt var det en af dine porretærter fra ” Vegetarisk hverdagsmad året rundt”, der var den allerførste tærte, jeg for mange år siden lærte at lave og har varieret et utal af gange sidenhen. Tak for den inspiration også 🙂
Hav en god påske.
Vh. Charlotte
Hi Charlotte,
Hjertelig tak for din dejlige hilsen. Jeg bliver altid ENORMT glad, når jeg får sådan en tilbagemelding. Jeg elsker jo at lave nye opskrifter og derfor er det fantastisk dejligt, når andre kan lide maden.
Det er også sjovt at høre, at vi har “kendt” hinanden siden “Vegetarisk hverdagsmad” – for den er efterhånden temmelig gammel og også med tiden lidt out of date.
Tak også for ideerne til variation af kartoffelsalaten.
Jeg ønsker dig en rigtig god påske – og håber at du også bliver glad for tærten.
Kh Kirsteb
Kære Kirsten Skaarup
Jeg er nybegynder mht at bruge loppefrøskaller. Jeg har forsøgt at bage tærten da jeg får besøg af en veganer til påske. Jeg piskede 4 dessertskefulde psyllium-frøskaller ud i 2 dl vegetabilsk madlavningsfløde som der står i “Tip” – massen blev helt stiv. Jeg rørte lidt havremælk i – ca.1/2 dl, massen var stadig temmelig fast. Jeg rørte grøntsagerne i alligevel og bagte tærten, men massen virker efter 25 min i ovnen ret vingummiagtig. Hvad har jeg gjort forkert? Jeg er i Sverige, hvor jeg ikke har fået fat i Husk, men I ICA’s “finmalda psyllium-fröskal”. Er Husk grov malet eller er psyllium-massen altid geleagtig – som nævnt, er det ny ingrediens for mig. Bh Inger Ernst
Kære Inger,
Jeg er ked af, at du har problemer med tærten – eller rettere med loppefrøskallerne. Jeg tror, du får de samme i Sverige som vi har i Danmark. Men det er LIDT svært med de loppefrøskaller, og jeg tror portionen er for stor. Jeg har nu halveret den i opskriften. Brug evt. 1 spsk majsmel eller kikærtemel samt 2 spsk loppefrøskaller. Men allerbedst er det måske, hvis du vælger en helt anden slags æggerstatning. Jeg kan anbefale dig denne med cashewnødder: https://wp.me/p5bjYH-1Nx (cashewnødder, plantefløde + evt. 1-2 spsk majs- eller kikærtemel.
Rigtig god påske og held og lykke med tærten.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy