grov bønnehummus
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
hummus af kidneybønner
grøv bønnehummus
3 dl kogte kidneybønner eller brune bønner
3 dl kogte kikærter
olivenolie
1 økologisk citron
2-3 spsk tahin
3-4 fed hvidløg
evt. chili
evt. spidskommen
persille
Purér bønnerne i køkkenmaskinen sammen med ca. ½ dl olivenolie, saft af ½ citron, tahin og et lille drys salt.
Kom så meget vand ved, at maskinen kan køre. Lad pureen være temmelig grov.
Tilsæt 2 tsk reven skal af citronen samt de pressede hvidløg.
Du kan sagtens tilsætte mere olie, men det er som bekendt en fed sag. Vil du have hummussen mere cremet, så rør evt. lidt mere vand i.
Jeg ser, at nogle opskrifter tilsætter yoghurt. Det synes jeg personligt slet ikke hører hjemme i hummus.
Til gengæld kan du smage pureen til med finthakket chili (eller tørrede chiliflager) og spidskommen.
Drys med hakket persille.