julemandens egen rosenkålssuppe – ugens suppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, julemad, supper
.
glædelig jul
Med kun et par dage til jul håber jeg, at rigtig mange har glæde af min e-bog med opskrifter til jul og nytår. Jeg håber, at mange af bogens retter optræder på julens frokost- og middagsborde.
Hvis du ikke allerede kender bogen, så se nederst i indlægget.
Jeg ønsker en glædelig og fredfyldt jul til alle bloggens læsere og håber, julefreden sænker sig efter stormens rasen.
Til dagene derpå anbefaler jeg en dejlig suppe.
.
gaven til maven – med hilsen fra julemanden
Lidt hvilemad til maven kan man nok trænge til, ind imellem julens mange tungere måltider.
Julemanden kom lige forbi. Og han kom ikke blot med gaver, han havde også en opskrift med, som han påstod var en rigtig god “reparations”-suppe til julemaver på overarbejde.
Så skulle du have belastet maven lidt for meget med de mange gode juleretter, så snup en dag eller to med en suppe. Det virker aflastende for kroppen, og rosenkål er noget af det sundeste, du overhovedet kan spise.
Med kerner af granatæble og julekrydderier er det en rigtig julesuppe til tiden mellem jul og nytår.
julemandens egen rosenkålssuppe
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
400 g rosenkål
8 dl grøntsagsbouillon
1/2 tsk reven muskatnød
1 spsk hele nelliker eller 1 tsk knuste
2 økologiske appelsiner
1/2-1 spsk reven ingefær
evt. et nip chili
ahornsirup eller anden sirup
1/2 granatæble
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.
Tag ca. 16 pæne blade af rosenkålene og sæt dem til side. Skær resten af rosenkålene i kvarte og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Tilsæt muskatnød og nelliker. Hvis du bruger hele nelliker så bind dem ind i et stykke gaze eller lign.
Kog suppen 7-8 minutter.
Riv ca. 1 spsk af appelsinskallen. Skær ca. 1 spsk strimler af skallen og gem dem til pynt. Pres saften af de to frugter. Kom reven skal og saft i suppen sammen med reven ingefær efter smag samt evt. en smule chili.
Smag godt til med salt, peber, ahornsirup, appelsinskal og ingefær. Det er vigtigt at suppen ikke er for syrlig.
Læg det halve granatæble i en plasticpose og bank kernerne ud med fx en grydeske.
Hæld kogende vand på de løse rosenkålsblade og afdryp dem efter 1 minut.
Servér suppen portionsvis pyntet med rosenkålsbladene, strimler af appelsinskal og kernerne fra granatæblet.
.
.
har du styr på nytårets menu?
Nu er det allerede nytårsmenuen, der kalder. Med denne bog ved hånden behøver du ikke at lede efter opskrifter til nytåret rundt omkring. Her er det hele samlet i en farvemættet e-bog på 140 sider.
Læs mere om bogen her.
E-bogen koster kr. 99,00, men sælges i december med 50% rabat, kr, 49,00. E-bogen kan købes og downloades her: shop.madforlivet.com.
Der kan betales med visa/dankort eller mobil pay.
Når du har betalt og modtaget fakturaen, finder du et link i højre side, hvor du kan downloade bogen (vælg din computer – telefon og tablet fungerer ikke så godt til e-bøger). Lav gerne en mappe til e-bogen, så du altid kan finde den igen.
.
Kære Kirsten.🙏🙏🙏🌲🌲☃️☃️
Du ønskes en rigtig skøn og dejlig jul . Hjertelig tak for alle dine skønne , dejlige og smagfulde opskrifter. Så taknemlig og glad for dem. 🙏🙏🙏😀
Kirsten du ønskes også et godt og dejligt Nytår 2024 🍷🍷Knus lilli 😍
Kære Lilli,
Selv tak. Jeg er meget glad for at høre, at du kan bruge mine ideer. Det glæder og varmer!
Glædelig jul til dig – og et godt og grønt nytår.
Kh Kirsten
Tusind tak for den fine e-bog, der fungerer fint med min gamle iPad2! Det eneste problem er, at mundvandet løber, så snart man går igang med at læse opskrifter. De bliver allesammen klassikere i vores køkken. Tusind tak for både den, dine nyhedsmails og det enorme væld af opskrifter, du stiller til rådighed på din hjemmeside, som er et godt supplement til dine opskriftsbøger.
Glædelig jul og godt nytår fra en stor fan (og fra min begejstrede mand)!
Kære Else,
Hjertelig tak for din søde hilsen. Større ros kan jeg vist ikke få. Det er meget motiverende for arbejdet med nye opskrifter.
Jeg er ikke mindst glad for hilsenen fra din mand. Mange mænd er bange for den grønne mad, så det luner ekstra, når en mand kan lide min mad.
Glædelig jul til jer begge – og et dejligt og grønt nytår.
Kh Kirsten
Super. Bliv endelig ved
Kære Bente,
Jeg gør, hvad jeg kan.
Glædelig jul og godt nytår.
Kh Kirsten