grønkålspesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
grønt er godt …
Grønkål er den rene og skære vitaminpille i krøllet form! Og så tyder ny norsk forskning på, at grønkål kan være kræfthæmmende. Læs mere her.
3-4 blade grønkål (eller to potter basilikum eller mynte, koriander – eller om foråret et par store håndfulde ramsløg)
4 fed hvidløg
50 g parmesanost
50 g pinjekerner, solsikkefrø, mandler eller nødder
1-2 dl olivenolie
citronsaft
Fjern ribberne fra grønkålen og hak den groft med en kniv.
Hak hvidløgene og riv osten.
Kom alle ingredienserne i en blender. Kom olien ved lidt ad gangen og blend til massen er ensartet.
Wanda, som her indvier min nye stavblender, blender først pinjekernerne, derefter hvidløgene og til sidst grønkålen.
Rør det hele sammen i en skål og tilsæt olie til pestoen er tilpas lind.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Tilsæt om nødvendigt mere olie. Du kan også bruge lidt vand for at spare på fedtstoffet.
Salaten i skålen er en spidskålssalat med grønkålspesto og tang.