grillet selleri med kantareller og løvstikkecreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, frokostretter, hovedretter
.
find guld derude i efterårsferien
Det er ikke kun ferietid, det er også sanketid. Så bruger du efterårsferien til at jagte svampe og samle valnødder, kan du lave en nem og lækker ret med de to ting sammen med grillede skiver af selleri.
Er du ikke heldig at finde svampe i skovbunden, kan du sagtens bruge dyrkede champignon, østershatte eller andre svampe.
Er du heller ikke i nærheden af et valnøddetræ, går det fint med hasselnødder eller mandler.
.
svampe med løvstikkecreme
Jeg har lavet cremen med løvstikke, men dyrker man ikke selv denne krydderurt, kan den være svær at finde. Hvorfor løvstikke ses så sjældent i butikkerne, ved jeg ikke, for det er en skøn krydderurt.
Har du ikke løvstikke, er frisk timian et glimrende alternativ.
På fotoet ovenfor er sellerien serveret på en skive rugbrød og er således blevet til et stykke skønt smørrebrød.
.
grillede selleriskiver
Det er supernemt at tilberede selleri på denne måde. Skiverne skal blot grilles mørke på en grillpande. Men du kan også stege skiverne i olie på en pande. Eller bage dem i ovnen.
.
grillet selleri med kantareller og løvstikkecreme
(4 personer)
1 lille selleri
25 g skalotteløg
4 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
250 g kantareller
1 1/2 dl plantefløde
1/2 dl mayo
lime- eller citronsaft
tamari, friskkværnet peber
4 spsk fintsnittet løvstikke + ekstra til pynt (kan erstattes af frisk timian)
.
Skær 8 skiver af en selleri, ca. 1 cm tykke. Skræl skiverne. Det er lettest at gøre, når sellerien er skåret i skiver.
Pensl skiverne med olie og grill dem gyldne på begge sider på en grillpande, indtil de er bløde. Afkøl skiverne.
Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olie et par minutter.
Tilsæt kantarellerne og svits dem med 3-4 minutter. Tilsæt 1 spsk citrussaft og drys med lidt salt og peber.
Rør fløden sammen med mayoen og smag godt til med citrussaft, tamari og peber. Tilsæt også ca. 1 tsk reven citrusskal. Rør den hakkede løvstikke i cremen.
Læg den grillede selleri med kantarellerne på toppen. Servér løvstikkecremen til separat.
Drys med hakkede valnødder.
Giv gerne en fyldig salat til, fx:
.
quinoasalat med edamamebønner
Se opskriften på quinoasalaten her.
.
tip
I stedet for løvstikkecremen, kan du tilsætte fløden til kantarellerne på panden og lade den koge lidt ind. Undlad i givet fald mayaen.
.
Tusind tak for endnu en lækker opskrift! Den vil jeg prøve idag! 🧡
Kære Anna,
Det er dejligt at høre. Jeg håber, du bliver mæt og glad!
Kh Kirsten
Mums !
Dejlig lyd. Mange tak Jan Oskar!
Kh Kirsten
Mums mums tredobbelt mums. Glæder mig til at lave den i morgen til giga frokost rykind.
Du, dine opskrifter og fotografier er super inspiration.
Knus og kærligt tak
🍁🧡🍂
Tak, tak kære Annie.
Jeg elsker lyden af “ums”. Jeg håber, du bliver glad for kombinationen. Det er i al fald en bid af efteråret!
Kærlige hilsener fra Kirsten
Skal prøve retten i aften. Glæder mig.
KH
Kære Karin,
Det lyder godt. Jeg håber, du har nydt sellerien og svampene!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy