gazpacho – spansk tomatsuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
gazpacho – spansk tomatsuppe
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Den klassiske spanske gazpacho er en dejlig sommersuppe. Med solmodne tomater er den helt i top, men er det ikke sæson, går det også fint at bruge økologiske tomater i dåse.
.
½ kg tomater (evt. 1 dåse økologiske tomater)
1 stor rød peberfrugt
125 g salatagurk
2 spsk hakkede skalotteløg
2 fed hakkede hvidløg
2 skiver halvtørt, lyst brød
ca. 6 dl grøntsagsbouillon
2 spsk friske mynteblade
2 spsk friske basilikumblade
½ dl olivenolie
2-3 spsk citronsaft
salt, peber, råsukker
4 spsk olivenolie + 4 tsk
evt. grøn og gul peberfrugt til pynt
Skær tomaterne i mindre stykker. Skær peberfrugt (fjern kerner og frøstol) og agurk i terninger.
Kom grøntsagerne i en dyb skål sammen med skalotteløg, hvidløg og smuldret brød.
Tilsæt bouillonen og purér suppen med en stavblender. Den må gerne være lidt grov.
Riv krydderurterne i små stykker og kom dem i suppen sammen med olien.
Smag til med citronsaft, salt, peber og sukker.
Lav gerne suppen i god tid, evt. dagen før den skal serveres, og sæt den i køleskabet.
Servér suppen kold, evt. med små terninger af peberfrugt og agurk. Sæt også 1 tsk olivenolie på hver portion.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________