ugens menu uge 26 2013 – sommermad i ovn
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in ugens menu
Hvis du vil være sikker på at følge med i de nye opskrifter her på bloggen, så tilmeld dig E-mail abonnementet, se et stykke nede i spalten th. Så får du besked, når der er nye lækker-bidder.
Hvis du vil afmelde abonnementet, så gå ind samme sted – og send desuden en mail til mig: kirsten.skaarup@privat.dk
Alle opskrifter er til 4 personer.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
3. juli 2013
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
m e r e s o m m e r – g r i l l
.
.
læg spidskålen på grillen
.
Hvis du holder af grillmad, er spidskål en god idé. Kålen kan enten grillen i ovnen eller på folie på den udendørs grill.
I denne ret spises den grillede kål med små pakker fyldt med sommersalat: rygeost rørt med agurk og radiser. En rigtig sommerret!
Klik på billedet, så får du opskriften.
.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
2. juli 2013
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
g r i l l – v e j r ?
.
.
den danske sommer er lunefuld
Mange elsker at grille, selv om det ikke er verdens sundeste tilberedningsmetode. Men grillede grøntsager smager dejligt, og hvis det ikke overdrives, går det nok!
Lige nu venter vi på sol og varme. Imens kan man passende bruge oven i stedet for grillen. Jeg har lavet nogle langtidsbagte peberfrugter og tomater, som smager rigtig dejligt.
Klik på billedet, så får du opskriften.
.
langtidsbagte peberfrugter med tomater, hvidløg og kapers
.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1. juli 2013
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
e n v a r m s u p p e
.
.
en varm sommersuppe
Selv om vi i dag tager hul på juli, er det vejr til en varmende suppe.
I går var jeg til studenterfest i stiv kuling og telt i haven. Det var koldt, og derfor har jeg i dag lyst til en rigtig varm og lækker suppe.
Med de nye spidskål er det en dejlig ret. Klik på billedet, så får du opskriften.
.
spidskålssuppe med rosin/kapersguf
.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
30. juni 2013
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
f u l d e n d t i d y l
.
.
.i rosenhavn – nu med heste
Den smukke rosenhave, som jeg omtalte i går, indbefatter også to smukke heste, som græsser lige udenfor haven. Her hænger æblerne allerede i klaser og giver løfter om en dejlig eftersommer.
.
.
en lille frokostret
Hvis du har et par squash liggende, er her forslag til en lille frokostret.
Der kan bruges andre spirer end ærteskud, fx krydderurter. Og valnødderne kan byttes ud med ristede mandler eller nødder.
Opskriften er fra min nye bog: “Den lille bog om squash”, som snart ligger i Bog & Idés butikker.
.
squashcarpaccio
300 g squash
½ dl valnøddeolie eller anden olie
2-3 spsk estragoneddike
salt, peber
25 g valnødder
50 g parmesanost
2 spsk knuste madagascarpeber
en håndfuld ærteskud eller andre spirer
Skær squashene i tynde skiver og fordel dem på fire tallerkener.
Rør olie og eddike sammen og smag til med salt og peber.
Dryp dressingen på squashskiverne.
Hak valnødderne og skær osten i tynde flager.
Fordel nødder og ost på skiverne og drys med madagascarpeber.
Pynt med ærteskud eller andre spirer.
.
.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
28. juni 2013
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
t a g m e d i r o s e n h a v e n
.
.
roserne er på deres højde
Selv om denne blog handler mest om mad, vil jeg alligevel vise nogle skønne roser, som jeg oplevede i en helt usædvanlig have i går.
Jeg var så heldig at være på fototur med min gode ven havebogsforfatteren, og denne eventyrlige have på Sydsjælland var et sandt orgie i roser, som jeg gerne vil dele med jer.
.
.
.
.
.
.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
27. juni 2013
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
l e t s o m m e r m a d
.
.
squash til frokost eller picnic
.
Nu er de første squash klar, og har man selv et par planter i haven, ved man, at høsten bliver overvældende. Der er ikke mange planter, der giver så rigt udbytte som netop squash – hvis altså ikke dræbersneglene har nået at nappe dem.
.
squash med mandelfars
Der er stort set ingen ende på de mange muligheder der er for squashretter. I denne uge har jeg rullet dem om mandelfars og serverer dem med en”roset”kage af kartofler. Det er en rigtig god måde at få brugt de sidste gamle kartofler på. De nye duer ikke til denne ret, da de ikke er stivelsesholdige nok.
.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
finale for de gamle kartofler
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“roset”kartofler
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
pistaciepesto passer til
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
pesto
kan laves på mange måder. Den mest klassiske er med basilikum, og også tomatpesto er populært. Man kan bruge alle slags nødder, kerner eller mandler. Her har jeg valgt de smukt grønne pistacienødder.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
u g e n s m e n u
.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
mandelfarserede squash
Squashrullerne er en lille ret, der kan forberedes i god tid, evt. dagen i forvejen. Rullerne varmes så i ovnen, men de er også fine kolde i picnickurven.
Klik på billedet, så får du opskriften.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
bagte “roset”kartofler
De bagte kartofler kan også spises både varme og kolde – og tilberedes dagen i forvejen.
Klik på billedet, så får du opskriften.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
pistaciepesto
Pesto er et dejligt dip, der kan serveres til mange ting. Her er pestoen tilbehør til squashrullerne, men den er også lækker som dip til grøntsagsstave, og rørt i en olie-eddikedressing kan den bruges i salater.
Klik på billedet, så får du opskriften.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ærteskud bagte kartofler bagte peberfrugter basilikum carpaccio Den lille bog om squash gamle kartofler grillede grøntsager grillet spidskål grillmad kartoffel”kage” langtidsbagte peberfrugter mad til picnickurven madagascarpeber mandelfarserede squash ovnbagte peberfrugter pesto picnicmad pistaciepesto rosenhave roser rosetkartofler rosin/kapersguf sommermad sommersalat spidskål spidskålssuppe squash squasharpaccio squashruller udflugtsmad valnødder varm sommersuppe vegetarisk frokostret vegetarisk sommermad