cannelloni med auberginer og røget mozzarella
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
pastarør med lækket fyld
Cannelloni er en rigtig italiensk klassiker. Det kan af og til være svært at skaffe de runde cannellonirør. Hvis du ikke kan finde dem, så lav retten som en traditionel lasagne. Den smager nøjagtig lige så godt som denne ret.
Et større problem er røget mozzarella. Jeg har ikke kunnet finde denne type ost i Danmark. I Italien er den helt almindelig, og når jeg var så heldig at kunne lave retten med den røgede ost, er det, fordi min gode ven, italiensfareren og superkokken Hans, forærede mig et stort glas med mozzarella, som han selv havde røget i sin egen selvbyggede rygeovn. Den mand kan bare trylle med mad!
Vil du selv ryge mozzarella kan det også gøres i en grill.
Hvis nogen af bloggens læsere ved, hvor man kan købe røget mozzarella, vil jeg være taknemmelig for at få en lille hilsen fra jer.
I mangel af røget mozzarella kan du evt. tilsætte lidt rygeost.
cannelloni med auberginer og røget mozzarella
½ kg auberginer
200 g løg
4 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk tørret oregano
chiliflager efter smag
200 g røget mozzarella + evt. 100 g rygeost
18-20 cannellonirør
1 dåse hakkede tomater
evt. maizenamel
citronsaft
sukker
Skær auberginerne i små terninger og læg dem i saltvand en halv times tid.
Hak løg og hvidløg og svits dem i 4 spsk olie et par minutter.
Afdryp auberginerne og tilsæt dem sammen med oregano og chili efter smag. Svits dem for rask varme, så behøver du ikke at tilsætte mere olie. Svits til auberginerne er gyldne. Afkøl fyldet.
Skær halvdelen af mozzarellaen i små terninger. Hvis du ikke har mulighed for at ryge din mozzarellaost, så brug også 100 g rygeost.
Rør osten/ostene i auberginerne og smag godt til med salt, peber og chili.
Stop fyldet i cannellonirørene. Brug en teske.
Bring tomaterne i kog og lad dem simre nogle minutter. Jævn evt. sovsen med lidt maizenamel rørt ud i vand. Tilst 2 spsk olivenolie.
Smag godt til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Smør lidt af tomatsovsen i bunden af en ovnfast form. Læg cannellonierne i fadet og dæk dem med resten af sovsen.
Læg folie over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn. Bag pastaen 15 minutter og fjern folien.
Skær resten af osten i skiver og læg dem på cannellonierne.
Sæt fadet i ovnen indtil overfladen er gylden, ca. 20 minutter.
Røget mozzarella hedder så ikke mozzarella men Provola og du kan købe det bl a hos ostemanden i Roskilde
Kære Ulrik,
Tusind tak for den gode info.
Kh Kirsten