asparges med ”kaviar”, vagtelæg og limecreme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
asparges med ”kaviar”, vagtelæg og limecreme
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
8 vagtelæg
4 spsk mayonnaise
4 spsk sojafløde eller anden fløde
limesaft
8 ramsløgblade eller 2 spsk hakket mynte
4 tykke hvide asparges
8 tykke grønne asparges
2 spsk rød cavi-art (tangkaviar)
2 spsk sort cavi-art, evt. m. balsamico
Kom vagtelæggene i kogende vand og kog dem 3 minutter. Afkøl dem.
Rør mayonnaisen med fløden og smag til med salt, peber og limesaft. Snit ramsløgbladene fint og kom dem i cremen – eller rør mynten i.
Pil vagtelæggene forsigtigt.
Skræl de hvide asparges og læg dem i kogende vand. Kog dem 1 minut og tilsæt de grønne asparges (skal ikke skrælles). Bring vandet i kog igen og kog begge slags asparges endnu 2 minutter. Afdryp dem.
Arrangér aspargesene på en stor tallerken. Læg lidt cavi-art på hver side af stænglerne og sæt et æg i hver portion.
Dryp med limecremen og drys evt. med lidt mere grønt.
________________________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift