agurkeruller med rygeost og radiser
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
agurker med lækkert fyld
det boomer med agurker
Når agurkehøsten er på sit højeste, gælder det om at finde alle gode ideer frem.
Denne lille forret eller frokostret er en slags sommersalat – bare sådan lidt mere sofistikeret. Men enkel og velsmagende er den.
agukeruller med rygeost og radser
(4 personer)
1/2 agurk (eller nok til 12 skiver)
1 bdt purløg
150 plantebaseret smøreost eller havrecremefraiche
3-5 spsk fløde
salt, friskkværnet peber
1-2 tsk flydende røg
1 bdt radiser
1 dl bælgede ærter
Skær 12 tynde skiver af agurken på langs. Brug gerne et mandolinjern, så får du tynde, ensartede skiver.
Rul skiverne sammen og bind et “bånd” af purløg omkring.
Rør osten med lidt fløde, så den bliver lind. Smag til med flydende røg, salt og peber.
Hak 4 spsk agurk og 4 spsk radiser. Rør det i osten.
Høvl tynde skiver på langs af resten af radiserne. Brug et mandolinjern. Læg radiserne i isvand en halv times tid.
Retten kan tilberedes hertil i god tid.
Fordel osten i agurkerullerne.
Servér rullerne portionsvis med tre stk pr. person. Læg radiseskiverne på rullerne – og drys med klippet purløg og ærter.