tærte m skalotteløg og gedeost
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
tærte med løg og ost
tærte m skalotteløg og gedeost
tærtebund:
100 g blødt smør eller jordnøddesmør
100 g sigtet speltmel
ca. 100 g hvedemel
½ dl vand
fyld:
400 g skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 dl balsamico
½ dl råsukker
150 g gedeost i rulle eller vegansk ost
4 hele hvidløg delt i fed
frisk timian
Lav tærtebunden: ælt hurtigt ingredienserne sammen med et lille drys salt. Lad evt. dejen stå koldt et kvarters tid.
Del skalotteløgene i halve eller kvarte, hvis de ikke er meget små. Læg dem i en bageform og vend dem i lidt olivenolie.
Sæt løgene i en kold ovn og tænd ved 190 grader.
Kog balsamicoen ind med sukkeret, indtil det tykner.
Rul ud og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel. Sæt formen i ovnen, når den har nået de 190 grader.
Forbag tærtebunden ca. 8 minutter. Tag begge forme ud af ovnen.
Du kan tilberede tærten hertil dagen i forvejen.
Skær gedeosten i skiver og læg halvdelen på tærtebunden. Fordel skalotteløgene og hvidløgsfeddene på tærten. Dryp balsamicoen på.
Bag tærten færdig, endnu ca. 10 minutter.
Læg resten af osteskiverne på den bagte tærte. Drys med frisk timian og servér tærten sraks, gerne med et par salater.
variation
Du kan bage tærten i små portionsforme – og evt. servere dem som frokostret.
Denne skal hel sikkert laves og så kan den fryses.
Den glæder jeg mig til at spise uhmmmmmm
Tak Kirsten
God idé!
Kh Kirsten