porre/muskatsuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
porre/muskatsuppe
porresuppe med tørret frøkappe af muskatnød
4 tørrede shiitakesvampe
100 g skalotteløg
4 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
2 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
ca. 8 dl grøntsagsbouillon/svampevæde
400 g porrer
reven muskatnød eller tørret frøkappe fra muskatnød
en anelse cayennepeber eller tørret chili
citronsaft
2 dl soja quisine eller alm. fløde
1 bdt dild
Læg svampene i blød i rigeligt vand en times tid.
Hak skalotteløgene og svits dem i olien, til de er klare. Drys melet på og bag op med hvidvin og bouillon.
Pisk godt så der ikke kommer klumper.
Snit porrerne og kom dem i gryden. Tilsæt ca. ½ tsk reven muskatnød (eller 1-2 tsk smuldret, tørret frøkappe) og et lille drys af det stærke.
Skær de udblødte svampe i skiver (smid stokkene ud) og tilsæt dem. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 15 minutter.
Smag til med salt, peber, muskatnød og citronsaft.
Tilsæt fløden og varm suppen op. Den må ikke koge.
Servér suppen portionsvis og drys med masser af klippet dild – og hvis du er den heldige ejer af tørrede muskatblomster – så også lidt af dem.
tørret frøkappe af muskatnød
Trods mine mange rejser til Indien var jeg aldrig stødt på den tørrede frøkappe af muskatnød. Men så traf jeg i februar en krydderihandler i Udaipur, som begejstret præsenterede denne spændende smagsgiver for mig.
Skallerne smager af muskatnød. Men med en mere “ren” og skarp smag. Desværre har jeg ikke set krydderiet i Danmark, men det går fint at bruge reven muskatnød i stedet. Muligvis findes det som stødt muskatblomme.