tærte med grønne og hvide asparges
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
en let forårstærte
Hvis du ikke kan få enten hvide asparges eller grønne asparges, kan tærten sagtens laves med én af aspargestyperne.
Det er jo samme plante, men de hvide asparges er hvide, fordi de vokser under jorden.
De grønne derimod får lov at komme op over jorden og danner dermed det grønne klorofyl. Her arbejder solens eget kemiske værksted!
tærte med grønne og hvide asparges
tærtebund:
100 g blødt smør eller jordnøddesmør
75 g grahamsmel
ca. 125 g hvedemel
½ dl vand
fyld:
½ kg grønne og hvide asparges
3 æg
1 ½ dl sojafløde eller piskefløde
100 g tør ost
fintsnittet lilla spidskål eller rødbedespirer
karse
Ælt hurtigt dejen til tærtebunden sammen og sæt den i køleskabet en halv times tid.
Skræl de hvide asparges og skræl evt. det nederste stykke af de grønne.
Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt en drys salt og peber. Riv osten og rør den i æggemassen.
Rul dejen ud og læg den i en smurt bage- eller tærteform.
Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn 8 minutter.
Skær aspargesene i længder, der passer til formen. Læg aspargesene tæt sammen skiftevis på den forbagte bund.
Hæld æggemassen over og bag tærten færdig til den er gylden på overfladen, ca. 20 minutter.
Drys med lidt snittet spidskål eller spirer samt karse.