taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
.
en salat med masser af persille
Bulgur er knust hvede, der spises meget som salat i Mellemøsten.
Hemmeligheden bag en lækker taboulleh er persille – masser af persille. Ja, det kan næsten ikke blive for meget. Det betyder masser af jern. Desuden er der mynte, agurk og tomater i salaten.
.
Den klassiske taboulleh spises som tilbehør til mange retter i Mellemøsten. Prøv den fx sammen med falafler.
.
falafler og taboulleh
taboulleh – bulgursalat fra Mellemøsten
200 g bulgur
4 dl vand
2 dl finthakket persille
1/2 dl finthakkede mynteblade
½ salatagurk
250 g tomater
50 g skalotteløg
dressing:
1 spsk spidskommenfrø
2 tsk stødte nelliker
3 tsk stødt kanel
1 tsk reven muskatnød
1 tsk friskkværnet peber
¾ dl olivenolie
4-5 spsk limesaft
1-2 fed hvidløg
.
Sæt bulguren i blød i vand en halv times tid. Afdryp den og kog den i dobbelt mængde vand tilsat lidt salt ca. 15 minutter. Alt vandet skal være kogt væk. Afkøl kornene.
Hak persillen mega-fint. Hak mynten lidt grovere. Vend urterne grundigt i bulguren.
Skær agurken og tomaterne i bittesmå terninger (fjern kernerne fra tomaterne).
Hak ligeledes skalotteløget fint. Bland grøntsagerne i bulguren.
Stød spidskommen og nelliker i en morter og bland dem med de to andre krydderier.
Rør olien med limesaft og presset hvidløg. Tilsæt krydderierne og smag til med salt, limesaft og måske lidt flere krydderier.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.
.
Vil i alle være venlige at putte et N ind i galning. Kunne ikke finde “SEND”, så den smuttede inden den blev læst igennem.
VH
A.B.
Hi igen A. Brink,
Jeg kender alt for godt dét der med send-knappen. Men al misforståelse er udryddet.
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Nu du skriver om fyrtårne……. Jeg har brugt dine kogebøger fra jeg var ung og nu følger jeg din blog. Tusind, tusind tak for inspiration, indspark, gode opskrifter og flotte fotos.
K.h. Charlotte
Kære Charlotte,
Hjertelig ❤️ tak for din søde hilsen. Det gør mig rigtig glad at høre, at du har haft glæde af mine “frembringelser” i mange år. Jeg håber, at jeg også fremover vil kunne glæde dine smagsløg! – og synssansen skal man jo heller ikke glemme.
Kærlige hilsner fra Kirsten