suppe med vilde planter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
suppe m. vilde planter
___________________________________________________________________________________________________________________________________________
1 l vilde urter: skvalderkål, mælkebøtteblade, brændenælder, ramsløg etc.
100 g løg
2 fed hvidløg (hvis du ikke bruger ramsløg)
2 spsk rapsolie
8 dl grøntsagsbouillon
ca. 2 dl soja quisine eller anden fløde
1 citron
1 spsk knust rosenpeber
Overhæld brændenælderne med kogende vand. Så brænder de ikke mere. Snit alle urterne og fjern evt. grove stængler.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter.
Tilsæt urterne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 8 minutter.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og citronsaft. Måske skal der også lidt mere bouillon i.
Servér suppen portionsvis og drys med lidt rosenpeber. Pynt med grønt og giv en citronbåd til.