asparges med tomat/valnøddepesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
asparges med tomat/valnøddepesto
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
tomat/valnøddepesto:
ca. 10 halve, tørrede tomater (eller 2 dl hakkede)
¾ dl hakkede valnødder
4 spsk valnødde- eller olivenolie
1/2 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
4 spsk hakket persille
12 tykke, hvide asparges
ramsløg eller andet grønt
Lav pestoen: udblød tomaterne nogle timer i vand, hvis du bruger lufttørrede tomater. Hak tomaterne.
Blend tomater, nødder og olie. Tilsæt evt. lidt af udblødningsvandet.
Fjern kerner og frøstol fra peberfrugten og riv den på råkostjernet.
Pres hvidløgene og rør dem i pestoen sammen med peberfrugten. Smag til med salt og peber. Måske skal der tilsættes lidt mere olie.
Skræl aspergesene og læg dem i kogende vand tilsat et drys salt. Kog aspargesene ca. 3 minutter. Afdryp dem og servér dem portionsvis med pestoen og lidt grønt.