Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

29

december 2015

4

KOMMENTARER

squashi – grøntsagssushi

Skrevet af , Posted in festmad, hovedretter, julemad, nytår

.

små grøntsagsruller – sushi på dansk
squashi.2

Jeg kalder de små risfyldte ruller for squashi, fordi de er et alternativ til sushi med tang. Og du kan da også sagtens bruge tang i stedet for grøntsager.

Det kræver lidt fingerfærdighed og tid at få rullerne samlet pænt. Men giv ikke op – brug det som meditation!

Servér rullerne som en mellemret i en hel nytårsmenu. Giv fx en jordskokkesuppe som forret og en lidt større ret, se forslag her.

 

squashi

squashi – små grøntsagsruller med ris

4 tørrede shiitakesvampe

2 spsk tamari (soja)

100 g sushiris

1 1/2 dl vand

1/2 dl riseddike

2 spsk rørsukker

1/2 tsk salt

1 lang, tyk squash

1 lang tyk gulerod

1 stængel bladselleri

1 avocado

marineret ingefær (fås i orientalske butikker)

en håndfuld friske mynteblade

purløg

caviart (tangkaviar) i forskellige farver

evt. sesamfrø

squashi.4

Hæld kogende vand på svampene og lad dem stå et par timer. Fjern stokkene og skær hattene i tynde skiver. Damp dem i lidt vand med tamari 5-6 minutter. Afdryp dem.

Kog risen efter anvisningen på pakken. Rør eddiken med sukker og salt og varm den op. Lad sukkeret smelte. Smag til. Eddiken skal være tilpas sur-sød.

Vend eddiken i de færdigkogte ris. Lad risen afkøle.

Skær meget tynde skiver på langs af squash og gulerod. Brug et mandolinjern.

Skær bladsellerien i små pinde. Skær avocadoen i små stykker.

Læg et par tsk ris i den ene ende af hver grøntsagsskive. Læg lidt bladselleri, avocado, svampe, ingefær og mynte ovenpå.

Rul forsigtigt strimlerne sammen og bind et purløgs”bånd” omkring.

Sæt evt. en tsk tangkaviar på toppen og drys evt. med ristede sesamfrø.

 

tip

Servér overskydende ris til separat.

Du kan erstatte purløgene som ”bånd” med tynde strimler af bladselleri eller letdampet forårsløg.

Servér tamari som dip til rullerne. Evt. også et dip rørt af tahin (sesampasta), tamari, vand, citronsaft, presset hvidløg og chiliflager.

 

squashi.3

 

Share

4 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.