jordskokkesuppe med chips, ristede mandler og trøffelolie
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, julemad, nytår, supper
.
– en festlig suppe til nytårsaften
Når den enkle jordskok kommer i det rette selskab, kan det blive til en festlig og velsmagende suppe, der kan være en fin forret nytårsaften.
Her har jeg “dresset” suppen op med jordskokkechips, ristede mandler og trøffelolie.
Suppen kan laves dagen i forvejen og varmes før serveringen. Suppen kan også fryses.
.
jordskokkesuppe med chips, ristede mandler og trøffelolie
(4 personer)
75 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
400 g jordskokker
150 g kartofler
ca. 1/2 l grøntsagsbouillon
3-4 dl mandelmælk eller anden plantemælk
2 spsk citronsaft
16 afskallede mandler
olivenolie
trøffelolie (kan udelades)
persille, purløg eller estragon
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til løgene er klare.
Tag 1 stor jordskok fra og skær resten af jordskokkerne og kartoflerne i små terninger. Kom dem i gryden sammen med bouillonen. Læg låg på gryden og kog suppen ca. 10 minutter. Lad den afkøle lidt.
Purér suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mandelmælk og evt. mere bouillon, til konsistensen er passende.
Smag til med citronsaft, salt og peber – og måske et nip sukker.
Del mandlerne og rist dem gyldne i lidt olivenolie.
Skær den hele jordskok i meget tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem på en smurt bageplade og tør dem i en 160 grader varm ovn 10-15 minutter. Hold øje med chipsene. De skal være gyldne men må ikke blive brændte.
Servér suppen portionsvis. Sæt lidt trøffelolie i suppen og drys med chips, mandler og en frisk krydderurt.
Hvor mange portioner er denne opskrift til ?
Kære Sarah,
Alle mine opskrifter er til 4 personer.
Rigtig godt nytår.
Kh Kirsten