squashblomster m svampe og nødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
efterårstoner
Mens naturen antager gule-orange farver, kan der endnu høstes squashblomster. De er ikke blot smukke at se på, de er også fine og dekorative som en lille forret, og da kantarellerne er på toppen, er det oplagt at vælge dem til fyldet.
squashblomster m svampe og nødder
8 squashblomster
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
150 g kantareller eller andre svampe
1 1/2 dl plantefløde
citronsaft
25 g hasselnødder
frisk timian
Fjern støvdragerne fra blomsterne. Du kan bevare blomsterne, som de er, men du kan også blanchere dem et halvt minut. Det er også muligt at varme retten i en 180 grader varm ovn ca. 10 minutter.
Hak skalotteløg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter. Skær svampene i mindre stykker og tilsæt dem. Svits endnu et par minutter for høj varme.
Hæld fløden ved, tilsæt 1 spsk citronsaft og lad fløden tykne lidt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Fyld stuvningen i blomsterne og servér dem portionsvis.
Skær nødderne igennem. Brug nødderne som de er, hvis de er friske. Rist dem, hvis det er tørrede nødder.
Drys med nødderne og lidt frisk timian.
.