speltsalat med tang og sesamdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en mættende salat med “power”
speltsalat med tang og sesamdressing
2 dl spelt
1 lille håndfuld arametang (kan udelades)
4 dl blomkål i tynde skiver
4 spsk hakkede, tørrede tomater i olie
1 bdt bredbladet persille
½ dl saltede cashewnødder
dressing:
2 spsk tahin (sesampasta)
2 spsk tamari
1 nip chiliflager
citronsaft
1 spsk reven ingefær
1 fed hvidløg
Bring speltkernerne i kog i vand, der netop dækker. Lad dem koge et par minutter og hæld vandet ud.
Kom 3 ½ dl koldt vand i gryden og kog kernerne færdige, ca. 40 minutter. Tyg i et par kerner efter 35 minutter. Drys med lidt salt, når kernerne er bløde, og lad spelten afkøle i gryden. Hæld evt. overskydende vand fra.
Hæld kogende vand over tangen og lad det afkøle.
Afdryp tangen og bland den i spelten sammen med blomkålen.
Snit tomater og persille og vend det i salaten.
Rør tahinen med 1-2 spsk vand, tamari og chili. Smag til med citronsaft, ingefær og tamari. Pres hvidløget og rør det i.
Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt. Drys med hele eller hakkede cashewnødder.