Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

2

KOMMENTARER

selleribøf med løg og kapers

Skrevet af , Posted in hovedretter

en grøn klassiker

Her er den helt klassiske selleribøf, som der er blevet gjort meget nar af i årenes løb. Engang mente man, at det var små udtærede vegetarer, der spiste den slags.

Nu er vegetarer bestemt ikke udtærede – de spiser langt flere næringsstoffer end “normalt” spisende.

Jeg holder meget af selleribøf, og vil man have det endnu mere festligt, har jeg lavet en selleribøf de luxe.

selleri

selleribøf med løg og kapers

1 lille selleri (ca. 600 g)

1 æg (eller hvedemel rørt til en tyk jævning med vand)

50 g rasp

30 g sesamfrø

hvedemel

olivenolie til stegning

1 blad grønkål eller lidt persille

citron

rødløg

kapers

 

Skær sellerien i 8 skiver, der er ca. 1 ½ cm tykke.

Læg skiverne i kogende vand og damp dem 3-4 minutter. Afkøl dem. Gem kogevandet til en sovs eller suppe.

Pisk ægget sammen eller rør jævningen – og bland rasp og sesamfrø.

Vend først selleriskiverne i hvedemel, derefter i æggemassen og til sidst i rasp/sesamfrø.

Steg skiverne gyldne på begge sider i godt varm olie.

Servér selleribøfferne med lidt finthakket grønt og læg en citronskive på sammen med et par løgringe og 4-5 kapers.

 

citronsovs

Du kan lave en sovs til selleribøfferne af 3-4 dl af kogevandet fra sellerierne plus ca. 1 dl mælk eller plantemælk. Jævn sovsen med lidt maizenamel rørt ud i vand og smag til med salt, peber og citronsaft.

 

tilbehør

Selleribøffer er ikke særlig proteinrige, så giv en salat til af quinoa, brune eller vilde ris eller bønner.

selleribøf classic 1

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Bodil Nyborg Philipsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.