salat med perlerug, ærter og chilimayo
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en spicy salat
salat med perlerug, ærter og chilimayo
150 g perlerug (eller perlebyg/perlespelt)
200 g ærter (evt. frosne – kan erstattes af edamamebønner)
top af 2 forårsløg eller 1 bdt purløg
et par håndfulde rødbedeblade
1 lille iceberg- eller romainesalat
50 g rosiner
frisk timian
dressing:
4 spsk mayonnaise, evt. vegansk
6 spsk sojafløde eller anden fløde
hakket frisk chili efter smag
1 fed hvidløg
citronsaft
Kog rugkernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Bid i et par korn efter 15 minutters kogning for at se, om kornene er møre. De må gerne være ”bidefaste”. Afdryp og afkøl kornene.
Bælg ærterne eller edamamebønnerne (eller tø dem op) og snit forårsløg og rødbedeblade. Riv salaten i små stykker og bland alle ingredienserne sammen.
Rør en dressing af mayonnaise, fløde, hakket chili og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt. Drys med frisk timian.